23948sdkhjf

Regeringen og Enhedslisten skrotter håndværkerfradraget

Vrede og forundring i byggeriets organisationer over, at der ikke blev plads til BoligJobordningen i finansloven. Det kommer til at koste mange arbejdspladser vurderer både Dansk Håndværk, Håndværksrådet og Dansk Byggeri
Selvom der især i håndvæksbranchen er kommet mange nye jobs i kølvandet på håndværkerfradraget (BoligJobordningen) så blev der ikke plads til en videreførelse af ordningen i den finanslov som nu er på plads som et forlig mellem regeringen og enhedslisten.

Byggeriets organisationer er både vrede og forundrede:

- Regeringen og Enhedslisten har med finanslovsforliget erklæret krig mod de små og mellemstore virksomheder i byggesektoren, siger direktør Erik Møbius fra arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk, der repræsenterer små og mellemstore virksomheder i byggesektoren.

Han henviser til, at tusinder af job er i farezonen for at forsvinde med solcelleordningen og ikke mindst boligjobordningen:

- Regeringen har med finanslovsforliget endnu en gang valgt side til fordel for såvel den i forvejen svulmende offentlige sektor, som yderligere belønning til den del af befolkningen, der ikke med deres arbejdsindsats bidrager til samfundshusholdningen.

Ved at fjerne boligjobordningen og ikke erstatte den med en energirenoveringspulje har regeringen begået endnu et løftebrud, og man må spørge sig selv, hvad i alverden en regering, der igen og igen hævder at ville skabe nye job og dermed vækst, tænker på, når den gør det stik modsatte, siger Erik Møbius.

Også Håndværksrådet forudser, at afskaffelsen af håndværkerfradraget vil koste mange jobs i byggeriet

- Regeringen afskaffer håndværkerfradraget, som i år har beskæftiget mindst 4.000 mand i de byggerelaterede fag. Samtidigt bryder regeringen sit løfte om, at der i stedet ville komme en pulje på 500 mio. kr. til energirenoveringer, så alt i alt vil mange håndværkervirksomheder komme til at afskedige i løbet af det nye år, siger afdelingschef i Håndværksrådet Frank Korsholm.

I Dansk Byggeri beklager man dybt, at regeringen har fastholdt sin blinde modstand mod den såkaldte boligjobplan.

- Her havde vi jobs i hånden, en populær ordning, der nød bred anerkendelse - senest fra vismændene - som effektivt middel til at skabe jobs gennem blandt andet energiforbedringer af danskernes boliger. Det er nu en realitet, at ordningen ophører fra nytår, og det beklager vi meget, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Læs hele finanslovsaftalen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062