23948sdkhjf

Finanslov uden håndværkerfradrag forstærker praktikpladsproblemerne

- Der er langt fra de bonede gulve på Christiansborg og ud i virkelighedens verden, hvor de mindre byggevirksomheder hver eneste dag kæmper en hård kamp for at overleve, fordi staten, regionerne og kommunerne ikke har sikret, at bygge- og anlægsarbejder udføres på danske vilkår, mener Dansk Håndværk
Regeringens og Enhedslistens skrotning af BoligJobordningen er at gnide salt i såret på en i forvejen hårdt trængt byggebranche.

Det mener direktør Erik Møbius, Dansk Håndværk.

Han peger på, at regeringen bebrejder virksomhederne, at der mangler praktikpladser til de unge:

- Hvordan i alverden skal vi finde praktikpladser til de unge, når regeringen fjerner en ordning, der netop var velegnet til at skabe de arbejdspladser, hvor praktikpladser naturligt kunne etableres.

For de små og mellemstore virksomheder i byggesektoren er finanslovsforliget som at gnide salt i et i forvejen åbent sår, understreger Erik Møbius.

- Det er et alt for godt eksempel på, hvor langt der er fra de bonede gulve på Christiansborg og ud i virkelighedens verden, hvor de mindre byggevirksomheder hver eneste dag kæmper en hård kamp for at overleve, fordi staten, regionerne og kommunerne ikke har sikret, at bygge- og anlægsarbejder udføres på danske vilkår. Så ville det nemlig være danske byggearbejdere, der får jobbene i stedet for at skulle gå ledige i en ulige kamp mod social dumping.

Det kan godt være, at regeringen kan påvise, at den har skabt et antal job, men det er i så fald job, man jubler over i Baltikum, Tyskland og især Polen, siger Erik Møbius, der konstaterer, at tusinder af danske byggearbejdere går ledige, fordi regeringen ikke har sikret, at opgaver udføres på danske løn- og arbejdsvilkår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.075