23948sdkhjf

For lidt fokus på erhvervslivets rammevilkår

- Desværre er finansloven i for høj grad præget af redningsplanker til udsatte grupper, uden perspektiv for vækst og velstand, mener Dansk Byggeri
Dansk Byggeri hæfter sig ved, at finansloven er blevet til ved en række delforlig – især med fokus på dagpenge og kontanthjælp og for lidt fokus på at skabe et erhvervsklima for vækst og velstand.

Konkret lukker regeringen 5.000 jobs fra nytår

I det hele taget savner Dansk Byggeri fortsat prioritering af jobs og lærepladser. BoligJobordningen gav jobs, praktikpladspræmier betød lærepladser. Nu er den ene ordning død, og den anden halveret i værdi.

- Der er et stort behov for en vedholdende politisk proces i forhold til at varetage erhvervslivets vilkår og ikke mindst skærpe dansk konkurrenceprofil. Som det f.eks. skete, da regeringen endelig valgte at trække forlaget om at fjerne skattekompensation til udstationerede tilbage. Det har vi sloges for, og det glæder os, at der til sidst blev lyttet, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

- Desværre er finansloven i for høj grad præget af redningsplanker til udsatte grupper, uden perspektiv for vækst og velstand. Det er uforståeligt, at regeringen har bøjet sig så meget, som det er tilfældet. Det burde have været overflødiggjort, hvis erhvervslivets rammevilkår i disse krisetider havde fået den forventede opmærksomhed.

Det mest positive er reelt, at det kunne have været meget værre. Vi anerkender forligene omkring erhvervsuddannelser, selvom vi gerne havde set praktikpladspræmien videreført i fuld skala. Der er også gode elementer i aftalen om social dumping, og her tænker vi især på afsnittene om en mere effektiv myndighedskontrol, konstaterer Lars Storr-Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081