23948sdkhjf

Ros til øget indsats mod social dumping

Finanslovens indsats mod unfair konkurrence glæder Håndværksrådet
- Den nye finanslov rummer en række forværringer for de små og mellemstore virksomheder, som vil betyde afskedigelser i løbet af det nye år. Til gengæld skal finansloven have ros for at skærpe indsatsen imod ulovlige østeuropæiske virksomheder og for at oprette en ny barselsudligningsfond for selvstændige.

Det mener Håndværksrådet, der er hovederhvervsorganisation for omkring 20.000 små og mellemstore virksomheder, heraf ca. 6500 i byggeriet. Derfor glæder Håndværksrådet sig over, at der på finansloven afsættes 100 mio. kr. mere over de kommende fire år til at bekæmpe social dumping og unfair konkurrence i byggeriet.

- Ulovlige virksomheder fra især Polen er et stigende problem for de små og mellemstore virksomheder. De betaler hverken skat, moms eller andre sociale bidrag i Danmark eller i hjemlandet, og derfor er det helt umuligt at konkurrere på lige fod med dem. Derfor påskønner vi også en enhver indsats i jagten på dem, siger afdeklingschef i Håndværksrådet Frank Korsholm.

Håndværksrådet glæder sig også over, at det nu endelig er aftalt at oprette en barselsfond for selvstændige.

- Selvstændige er stort set de eneste på arbejdsmarkedet, som ikke har været omfattet af barselsregler. Det bliver der nu rettet op på, og det vil være med til at sikre, at flere unge kvinder tør tage chancen og oprette egen virksomhed, siger Frank Korsholm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078