23948sdkhjf

Udvidet ansvar på byggematerialer i TUN12

Håndværkere og entreprenører kan nu finde frem til de byggematerialer, hvor leverandøren har påtaget sig et udvidet ansvar
Den 1. november 2012 trådte TUN12 Salgs- og leveringsbetingelser i kraft. Et væsentligt element i TUN12 er, at der åbnes for, at en leverandør igennem TUN12 kan påtage sig 10 års ansvar, på skjulte fejl og mangler, på egne byggematerialer.

Opdateringen af salgs- og leveringsbetingelserne er sket på baggrund af en henvendelse fra vore kunder og deres repræsentanter. Årsagen er, at der i den nye købelov indsneg sig en skævhed, som håndværkere og entreprenører gerne vil have rettet op på.

Forældelsesloven giver i dag privatforbrugere ret til en udvidet reklamationsret på skjulte mangler ved byggematerialer på op til 10 år og dette bevirker, at det i mange tilfælde er håndværkeren, der står tilbage med dette ansvar.

Leverandører der tager ansvar

I TUN12 Salgs- og leveringsbetingelser henvises til www.tun12.dk, hvor der findes en oversigt over de leverandører, som har påtaget sig ansvaret for egne byggematerialer ved evt. fejl og mangler.

- Det er vore kunder, de udførende, der oftest står med ansvaret overfor privatforbrugeren. Ved hjælp af TUN12 ønsker TUNs medlemmer at rette op på den skævhed, således at ansvaret påhviler producenterne af byggematerialerne. Hjemmesiden www.tun12.dk viser de leverandører som påtager sig ansvaret, siger adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

Gennemsigtighed i markedet

Tiltaget gør markedet for byggematerialer mere gennemsigtigt. Håndværkere og entreprenører kan nu finde frem til de byggematerialer, hvor leverandøren har påtaget sig et udvidet ansvar.

- Gennemsigtigheden på markedet gavner uden tvivl de leverandører, som tager ansvar for deres byggematerialer. Efter min opfattelser giver det leverandøren et kvalitetsstempel og vil uden tvivl være en parameter, som håndværkere og entreprenører i fremtiden vælger deres byggematerialer ud fra, tilføjer adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063