23948sdkhjf

Malermestre skuffet over ny finanslov

Danske Malermestre kan ikke se mange tegn på øget vækst for byggefagene i den netop indgåede aftale om finansloven for 2013 mellem regeringen og Enhedslisten. Udsigten til flere job i et byggefag som malerfaget er bestemt ikke positiv, når politikerne vælger at afskaffe en ellers økonomisk sund tilskudsordning som BoligJobordningen
- Det er yderst skuffende, at regeringen valgte ikke at lade BoligJobordningen fortsætte. Ordningen har ellers givet job til mange i den meget betrængte byggebranche. At man samtidig vælger at svigte sit løfte om at erstatte BoligJobordningen med en energirenoveringspulje, efterlader indtrykket af en regering, der har mistet jordforbindelsen, siger direktør i Danske Malermestre Ole Draborg.

- Hvordan kan man på den ene side opfordre virksomhederne til at skaffe akutjob og praktikpladser, når man samtidig fjerner grundlaget for tusindvis af job. Nye afgifter på arbejdsskadeforsikringer og højere personskatter er ihvertfald ikke det, der skaber vækst i Danmark fremover, siger han.

Alene i malerfaget har BoligJobordningen betydet flere ordrer for 81 pct. af malermestrene, viste en undersøgelse fra oktober i år.

Færre praktikpladser

Når finanslovsaftalen samtidig reducerer praktikpladspræmien er udsigten til flere uddannelsesaftaler i erhvervsuddannelserne også hårdt ramt.

- Med den beslutning kan regeringen ikke forvente, at virksomhederne vil kunne tage elever ind i uddannelsesaftaler, siger Ole Draborg.

I stedet for tilskud til alle skal lokale praktikpladscentre sikre, at eleverne kommer ud i praktikpladsforløb.

- Risikoen er, at virksomhederne mister motivationen til at indgå hele uddannelsesaftaler, og dermed får vi nogle uddannede håndværkere, som har været mere i skolepraktik end ude i virksomhederne, siger Ole Draborg.

Vigtig indsats mod social dumping

På ét område ser Danske Malermestre dog en markant hjælp til de mindre håndværksvirksomheder: Indsatsen mod social dumping, hvor kontrollen med fupfirmaer skærpes.

- Det er bestemt nødvendigt at holde øje med, om de udenlandske firmaer følger reglerne, for ellers undergraver vi mere og mere det danske arbejdsmarked. Det er en helt nødvendig indsats at sikre en fair konkurrence, siger Ole Draborg.

Danske Malermestre ser indsatsen for en fair konkurrence og indsatsen mod sort arbejde som et kerneområde for at sikre vækst, job og uddannelsespladser i de danske håndværksfag.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078