23948sdkhjf

Sælg dine fakturaer

Nu kan du sælge dine fakturaer på online markedsplads og forbedre virksomhedens likviditet
Mange banker er rigtig svære at tale med i disse tider. Pengekassen er smækket i og for mange virksomheder kan det betyde, at de bliver nødt til at skaffe kapital på det grå eller det begsorte lånemarked med tårnhøje renter for at skabe likviditet til driften.

Det er dog ofte en stakket frist at frekventere den ende af lånemarkedet.

Nu er der imidlertid opstået en helt ny mulighed for at skaffe likviditet – helt uden om bankerne og den kedelige ende af det private lånemarked.

To iværksættere med baggrund i den danske finanssektor, Juri Cetti og Kasper Oldby, har skelet til USA og England og introduceret Danmarks første online markedsplads for fakturaer – en markedsplads, hvor virksomheder via en online auktion kan sælge deres fakturaer til højestbydende professionelle investor.

Da mange virksomheder har "ondt" i likviditeten bl.a. fordi kunderne kræver lange betalingsfrister, mens leverandører og andre i den anden ende forkorter kreditperioden, ja, så er der altså nu mulighed for at hente penge hjem på sine ubetalte fakturaer og dermed forbedre likviditeten.

Alternativ investering

De to iværksætter har etableret Dansk Faktura Børs, som på den ene side tilbyder trængte virksomheder at få forbedret likviditet ved at sælge deres fakturaer og på den anden side tilbyder professionelle investorer at placere penge som giver et forholdsvis sikkert afkast

- Vi kanaliserer likviditet til virksomheder uden om bankerne mens vi samtidig tilbyder en ny alternativ investeringsmulighed til professionelle investorer, der ønsker en veldiversificeret portefølje og som søger alternative investeringsmuligheder i det nuværende "nul rente miljø", forklarer Juri Cetti.

- Der er 3 årsager til at vi har valgt at lave en "fakturabørs":

Vi har en kreditklemme, hvorfor bankerne ikke låner ud til driftsfinansiering. For det andet kræver de store kunder (debitorer) typisk betalingsbetingelser på løbende måned plus 60 til 90 dage og for det tredje søger institutionelle/professionelle investorer alternative aktivklasser, der kan give et fornuftigt risiko justeret afkast.

En faktura er basalt set en ultrakort virksomhedsobligation, og i USA er fakturaer i dag en aktivklasse som både pensionskasser og hedgefonde investerer i.

Samtidig er det en mulighed for virksomhederne til at få adgang til ubegrænset likviditet uden at tage et lån. Vi har med andre ord lavet en børs hvor alle vinder, siger Juri Cetti. Forretningen for Dansk Faktura Børs sker ved, at selskabet får sin del, hver gang er handles en faktura.

Se mere på danskfakturabors.dk

Læs også: Dårlige betalere giver virksomheder lommesmerter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07