23948sdkhjf

Elever til kamp mod uhumske toiletter

Elevrådet på Pilegårdsskolen på Amager har i mange år aktivt taget del i skolens forbedringer af undervisningsmiljøet. Og nu har de fået hjælp - skolen har nemlig vundet Danmarks eneste Hygiejnelegat til en værdi af 50.000 kr.
Toiletforholdene på mange kommunale skoler er så uhumske, at eleverne ikke har lyst til at bruge dem. 3 ud af 10 elever i den danske folkeskole vil hellere holde sig, end at benytte skolens toiletter, fastslår en undersøgelse fra Dansk Center for Undervisningsmiljø. Eleverne på Pilegårdsskolen på Amager har taget affære for at få nye toiletforhold på deres skole.

Ordentlige toiletforhold er vigtige for skolebørns trivsel og sundhed. Det kan nemlig have fysiske konsekvenser, hvis man ikke regelmæssigt kommer på toilettet - og det påvirker elevernes indlæringsevne. Men pengene til renovering af folkeskolens toiletfaciliteter er få. Derfor har elevrådet på Pilegårdsskolen søgt og vundet

Hygiejnelegatet, og har nu fået installeret nye toiletfaciliteter til en værdi af 50.000 kr. Hygiejnelegatet er det første af sin slags i Danmark, og blev stiftet af virksomheden Viega A/S i 2010. Og fra 8. maj er det igen muligt for landets folkeskoler at søge legatet.

- Vi indstiftede Hygiejnelegatet for at skabe bedre toiletforhold for eleverne på landets offentlige skoler. De ansøgninger, vi får, er ofte skrevet af skolens elevråd og både de, og de mere end 26.000 unge på vores Facebookside, fortæller os, at der ikke sker nok på området. Vi mener, at skoleeleverne har krav på ordentlige toiletforhold, fordi det skaber bedre trivsel og sundhed - og dermed færre sygedage.

Derfor er Hygiejnelegatet stadig meget relevant, også for den offentlige debat, fastslår Peter Kvetny, pressechef hos Viega A/S.

Nyt toilet - bedre hygiejnepolitik

Pilegårdsskolen glæder sig nu over at have fået nye, hygiejniske toiletfaciliteter. Viega A/S har i år valgt at give skolen på Amager det nye toilet, fordi skolens elevråd aktivt er gået ind i kampen for et bedre toiletmiljø. Mange at skolernes elever mente nemlig, at toiletfaciliteterne var for uhumske, til at de havde lyst til at benytte dem.

- Vi har haft stor fokus på hygiejnen på vores skole. Alligevel havde mange elever ikke lyst til at gå på toilettet i skoletiden. Det nye toilet er et af skridtene på vejen til en bedre hygiejnepolitik på Pilegårdsskolen, fortæller Sarah Munksø Lauridsen, elevrådsformand på Pilegårdsskolen.

Viega har indgået et samarbejde med den lokale installatør Søren Warberg Løvgreen, som har stået for installation af skolens nye toilet.

- Jeg er stolt over at kunne være med til at forbedre toiletforholdene for eleverne på Pilegårdskolen, så de ikke længere at behøver holde sig i skoletiden. Når det giver børnene bedre trivsel, vil jeg til hver en tid støtte et sådant projekt, fortæller Søren Warberg Løvgreen, Osbæck VVS.

Et slag for bedre trivsel

Pilegårdsskolens elever har fået et "intelligent" toilet, som er vand- og energibesparende og er installeret med berøringsfri flader. Det betyder, at eleverne ikke behøver røre ved noget, når de skyller ud, eller vasker og tørrer hænder.

Derved bliver skolens hygiejne forbedret og risikoen for at eleverne smitter hinanden nedsættes.

Hygiejnelegatet er Danmarks eneste af slagsen og har til formål at forbedre toiletforholdene i offentlige institutioner. Legatet indebærer en renovering af et helt toilet med hygiejnisk rigtige løsninger, som f.eks. væghængt toilet med berøringsfri betjeningsplade, samt et intelligent skyllesystem, der reducerer ophobning af sundhedsskadelige bakterier i drikkevandet.

En løsning er helt enkelt hjælper til bedre hygiejne og derved større trivsel for både elever og personale. Hygiejnelegatet er en del af Viegas drikkevandskoncept Viega Hygiene+.

Viegas hygiejnelegat kan søges af alle kommunale skoler i perioden 8. maj - 3. september 2012.

Ansøgning sker ved at sende et billede og en kort beskrivelse af skolens toiletforhold til mailadressen legat@viega.dk.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078