23948sdkhjf

Sommerhuskommuner kræver grønt energitilskud til sommerhusejere

Sommerhusejere skal have del i energirenoveringspuljen, mener tre vestjyske kommuner
Varde, Fanø og Ringkøbing-Skjern kommuner vil overtale energiministeren til at lade sommerhusejere få del i grøn pulje til energirenovering.

De tre vestjyske kommuner med til sammen 23.000 sommerhuse opfordrer i fællesskab energiminister Martin Lidegaard til at lade sommerhusejerne få del i en grøn pulje til at energirenovere huse.

- Udvides ordningen til også at omfatte fritidshuse, der i stigende omfang bliver brugt hele året, vil resultatet både være i overensstemmelse med klimaindsatsen og skabe indtægt. Udlejerne mærker en stigende efterspørgsel efter energoptimerede sommerhuse, skriver borgmestrene Erik Nørreby, Fanø, Iver Enevoldsen, Ringkøbing-Skjern og Gylling Haahr, Varde i et fælles brev til ministeren.

Store energislugere

Varde Kommune har tidligere bedt Martin Lidegaard sikre sommerhusejere andel i puljen til at energirenovere boliger, som fra 2013 afløser håndværkerfradraget. Ministerens svar var, at der kun vil være tilskud til sommerhuse, der bliver brugt til helårsbeboelse. De 500 mio. kr. i puljen skal bruges på nye vinduer, isolering og nye energiformer i helårshuse, hvor effekten er størst.

Men de tre kommuner opfordrer nu ministeren til at overveje sagen igen.

De henviser til, at det vil styrke den lokale indsats for at renovere store sommerhuse, der sluger meget energi:

- Aktuelt har vi samlet et stort antal håndværkere, arkitekter og rådgivere med henblik på at skabe et modulopbygget koncept til de mange ejere, som gerne vil give turisterne en bæredygtig oplevelse i et energirigtigt sommerhus. Dette og andre initiativer vil ikke have de samme muligheder, hvis ikke der kan søges tilskud, skriver de tre kommuners borgmestre.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08