Håndværkerfradrag lever stadig
Det er for tidligt at dømme ordningen ude, mener Dansk Byggeri
Det mener Dansk Byggeri, som understreger, at ordningen er designet til at være flerårig, og derfor er det for tidligt at dømme ordningen ude, som flere gør i kølvandet på tal fra SKAT om hvor mange der har indberettet til ordningen.
Dansk Byggeri undrer sig over, at SKAT har valgt at offentliggøre foreløbige tal for indberetninger af personer, der har benyttet BoligJob-ordningen.
- Det er i sig selv besynderligt, da det er en kendt sag, at indberetninger altid sker tæt på den sidste indberetningsdag, som er den 29. februar. Der skal derfor ikke lægges for meget i disse tal, mener erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri.
Han peger på, at ordningen har haft en turbulent tilværelse. Den kom til verden lige som ferietasken var pakket og i et efterår, hvor det føg med politiske løfter, blev ordningen det ene øjeblik dømt ude, hvorefter den så blev forlænget igen.
- Det har ikke været nemt at få klarhed om ordningen og dens løbetid. Og da det så endelig gik stærkt med håndværkere ude hos forbrugerne, så blev der igen skabt usikkerhed om regelsættet for skattefradraget.
Mange har således ikke fået fradrag for 2011, fordi de først modtog regningen i 2012. Alt i alt noget værre rod, som vi nu må rette op på ved at holde fokus på at sikre ordningen succes i de 10-11 måneder, som endnu er tilbage, siger Torben Liborius.
Hæv beløbsgræsen
Torben Liborius pointerer, at såfremt det viser sig, at de 4,4 mia. kr., som er afsat til ordningen, ikke bliver udnyttet, så vil der være basis for at hæve beløbsgrænsen, som Dansk Byggeri hele tiden har ment er for lav.
Der er samtidig ingen grund til ikke at lempe mulighederne for de mange tusinde boligejere, som er kommet i klemme i forhold til at opnå fradrag for 2011.
- Endelig kan man jo tænke sig, at åbne ordningen for brug i sommerhuse. Det vil hjælpe udkantområderne og gøre ordningen brugbar for dem, der har sommerhus, fremhæver Torben Liborius.
tøtte