23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør dømt for momssvindel

Urigtige og vildledende oplysninger til SKAT medfører både bøde og fængsel
En 21-årig "entreprenør" fra Nordjylland har fået otte måneders fængsel for momssvindel for over 1,3 mio. kr. i sit passive firma.

Oven i fængselsstraffen skal han betale en bøde på 1.370.000 kr. for momssvindelen. I følge anklageren fra statsadvokaten i Nordjylland ville en sådan type svindel normalt have givet et års fængsel.

Det skriver Mester Tidende

Men med i strafudmålingen for momssvindelen indgik også, at den 21-årige efter SKAT’s afsløring af hans numre med den passive virksomhed har fået et års fængsel for tyveri samt et år og tre måneders fængsel for røveri.

Den unge nordjyde begyndte at afgive urigtige og vildledende oplysninger til SKAT’s afgiftskontrol for sin entreprenørvirksomhed fra december 2008 frem til udgangen af september 2009. Her opgav han et negativt momstilsvar for et samlet beløb på godt 1,3 mio. kroner.

Og da folkene fra SKAT gik nærmere ind i hans sag, viste det sig, at der overhovedet ikke havde været nogen erhvervsmæssige aktiviteter i hans virksomhed, hvilket fik sagen mod ham til at rulle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094