23948sdkhjf

Slut med snore og spyd

Med iCON build fra Laica er man ikke længere afhængig af ekstern hjælp til afsætning af referencepunkter, galger m.m.
Med iCON har Leica Geosystems lanceret en brugerplatform, der fungerer som én samlet løsning til styring af alle positionerings- og måleopgaver i bygge- og anlægsbranchen.

- Det nyudviklede Leica iCON koncept er et avanceret og intuitivt fungerende redskab til løsning af alle former for positionerings- og måleopgaver, fortæller salgschef Kenneth Mortensen, Leica Geosystems.

- Som noget nyt henvender vi os med iCON konceptet direkte til byggefagets store gruppe af byggepladsformænd, entreprenører og håndværkere. Med iCON build softwaren, og en iCON totalstation eller GPS kan denne kundegruppe nu selv varetage en stor mængde af hverdagens afsætnings- og kontrolopmålinger.

Det gælder blandt andet afsætning af punkter til fundamenter, huse og højdetjek. Dertil kommer fald, buer, linjer og volumenberegning af jordbunker samt punktregistrering – eksempelvis ved placering af brønde. Med iCON build er man ikke længere afhængig af ekstern hjælp til afsætning af referencepunkter, galger m.m.

Den ny, brugervenlige måleløsning baner vejen for en effektiv og mere sammenhængende hverdag med en langt højere grad af uafhængighed og overskud til nye opgaver end tidligere, fremhæver Kennett Mortensen.

Ét sammenhængende workflow

- iCON build softwaren betjenes via en PDA eller en tablet, der samler al information. Den betjeningsvenlige brugerflades let overskuelige grafik giver brugeren optimalt overblik over samtlige arbejdsopgaver og projekter.

På ét og samme sted smelter kendte features fra GPS-antenner, totalstationer og maskinstyring sammen i ét sammenhængende workflow uden afbrydelser. Som kunde har man via vores hjemmeside let adgang til fyldestgørende info om hele systemet. Via Leica myWorld kan man tilkøbe ny hard- og software til opgradering af sin individuelle iCON-løsnings enkelte funktioner.

På den måde kan vores kunder kontinuerligt optimere deres løsninger og workflow. Service og eftersalgsdelen varetages af Leica Geosystems, der er garant for hurtig support, service og opdatering, siger Kenneth Mortensen.

Forberedt til fremtiden

- Som noget nyt kan iCON build overføre data direkte fra opmålingssituationen til maskinstyringsenheden. Man springer altså mellemleddet mellem opmålingsudstyr, kontor og maskine over.

Herved spares der både tid og penge, effektiviteten øges, og man opnår en høj grad af kompetencemæssig uafhængighed. iCON build er forberedt til i fremtiden at inkludere en endnu større produktportefølje i konceptet end i dag, så man for eksempel vil kunne integrere målinger fra en Disto afstandsmåler, en digital niveller eller måske endda en kabelsøger.

Fra ingenting til iCON build totalstation

Entreprenør og indehaver af JN Gravning, Jonas Nielsen, har siden foråret 2012 anvendt iCON build.

- JN Gravning udfører alle former for entreprenørarbejde. Vores speciale er krævende graveopgaver på vanskeligt tilgængelige steder, beretter Jonas Nielsen.

Når det gælder teknologibaseret måleudstyr, har jeg på kun et par år bevæget mig fra det rene ingenting over en tomandsbetjent manuel Leica BUILDER R 200 M til det mest avancerede udstyr på markedet; nemlig en motoriseret Leica iCON totalstation.

Brikkerne hurtigt på plads

- Takket være iCON builds letforståelige hjælpemenuer guides man sikkert på vej som ny bruger. Jeg blev meget positivt overrasket over systemets betjeningskomfort og lettilgængelighed. I starten troede jeg, at det ville være meget kompliceret, men da jeg satte mig ned og brugte 2 – 3 dage på det, faldt brikkerne både let og hurtigt på plads.

Fjernbetjeningen til iCON build er en CC60/61 tablet med indbygget kamera. iCON build er let at gå til, og min personlige erfaring er, at langt de fleste tekniske spørgsmål jeg har haft i forbindelse med udstyrets betjening, besvares via hjælpemenuerne og 5 – 10 minutters selvstudium ude i marken. Endelig medfølger der som standard en halv dags gratis kursus og løbende support ved køb af iCON build, fastslår Jonas Nielsen.

Vækst gennem præcision og effektivisering

- Det er slut med at bruge snore og spyd. Med iCON build har jeg lige fra starten følt mig optimalt rustet til at foretage nøjagtige målinger og dermed dimensionere og projektere en given opgave korrekt. iCON build kan programmeres til at fokusere 100 % på det område – stort eller lille – som skal bearbejdes.

Med Cut & Fill funktionen er det utroligt let at måle, om jeg er over eller under terræn. I dag retter JN Gravning på daglig basis 50 % mere af end tidligere, og samtlige målinger foretages af mig. Antallet af uproduktive perioder i hverdagen, hvor jeg venter på landmålere eller andre eksterne samarbejdspartnere, er nedbragt dramatisk. Udover selv at afsætte punkter kan jeg med iCON build måle nøjagtige data ind og løbende dokumentere en igangværende opgaves forløb fra start til slut.

Dét er en meget efterspurgt service i hele kundekredsen. Omvendt kan en kunde forsyne mig med data på en DXF fil, som jeg loader ind i systemet for umiddelbart herefter at sætte målene af og påbegynde arbejdet ude i den virkelige verden. Med iCON build har jeg på bedste vis optimeret og effektiviseret mit firmas daglige arbejdsgange, slutter Jonas Nielsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097