23948sdkhjf

DM for håndværkere

DM i Skills løber af stabelen i Odense fra i morgen og frem til og med på lørdag
Tømrerlærling Rasmus Norup fra Rørbæk Tømrer- og snedkerforretning i Hobro er blandt de mere end 200 lærlinge og elever, som har sat hinanden stævne i Odense for at konkurrere om DM 35 fag.

Rasmus har forberedt sig minutiøst og har været i træningslejr på erhvervsskolen Tradium op til danmarksmesterskabet for håndværkere.

Den 21- årige tømrerlærling har fået udleveret tegninger til en af konkurrenceopgaverne.

- Det er en pavillon med 5 forskellige taghældninger, så den er ikke helt nem, fortæller Rasmus.

Udover pavillonen, som Rasmus og hans fem konkurrenter inden for tømrerfaget får 21 timer til at bygge, kommer der også en opgave, som tømrerlærlingene ikke har mulighed for at forberede sig på.

– Jeg tror, Rasmus har store chancer for at vinde, fordi han er god til hurtigt at regne den ud. Det bliver det især brug for i den del af konkurrencen ved DM i Skills, som ikke kan forberedes hjemmefra, siger uddannelsesleder Palle Nielsen fra Tradiums tømrerafdeling. Her er Rasmus i gode hænder, da han bl.a. får supervision af faglærer Jørgen Jørgensen, som har 34 års erfaring i tømrerfaget.

Opbakning fra mester

Rasmus Norup får sit svendebrev til marts og arbejder til daglig som tømrerlærling hos Rørbæk Tømrer- og snedkerforretning i Hobro. Firmaet ejes af to familiemedlemmer, som også følger spændte med i deres lærlings deltagelse i DM i Skills:

– Rasmus er en kanondygtig fyr, og det er i sig selv meget flot, at han er kommet helt til finalen.

Der er ingen tvivl om, at det bliver noget af en opgave at vinde DM i Skills. Det kræver både omtanke og øvelse, og der er ikke plads til at lave fejl. Men Rasmus har chancen for at vinde, og min bror og jeg kommer selvfølgelig til Odense og hepper på ham, siger tømrermester Lars Norup fra Rørbæk Tømrer- og snedkerforretning.

35 forskellige fag stiller op

Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelserne bliver arrangeret af SkillsDenmark - en organisation, der består af erhvervsskoler og de faglige udvalg for de erhvervsuddannelser, der har deltagere med ved WorldSkills og EuroSkills – verdensmesterskaberne og europamesterskaberne for erhvervsuddannelserne.

Udover tømrerfaget vil 34 andre erhvervsuddannelser være repræsenteret med mere end 200 deltagere ved DM i Skills. Det er anden gang erhvervsuddannelserne holder et samlet Danmarksmesterskab, og arrangørerne fra SkillsDenmark håber på endnu flere besøgende end ved mesterskabets debut i 2011, hvor 14.500 gæstede konkurrencerne. Der er gratis adgang for alle.

Målet med DM i Skills er at give de unge lærlinge og elever en enestående mulighed for at vise deres talenter, få skærpet deres i forvejen høje faglige niveau og vise omverdenen - heriblandt folkeskoleelever - erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078