23948sdkhjf

Optimisme i stålbranchen

Kun en halv snes virksomheder, én ud af hver tolvte tilstedeværende, stod på Dansk Ståldag åbent frem med tro på bedre tider
På tomandshånd er der villighed til at lufte større eller mindre optimisme til udviklingen. Og det uanset hvilken ende af markedet man befinder sig på. Faldende priser på råstål har sat en bremse på efterspørgslen. Resultatet har været en afventende udvikling over hele linjen, hvor interessen for stålbyggeri er blevet sparet op. Og nu er tiden ved at nærme sig for at realisere denne interesse.

Stålproducenterne sporer optimisme. I mængder ligger afsætningen på ret stabilt niveau. Men faldende priser har sænket omsætning og overskud. Derfor ligger stålgrossisterne inde med masser af varer, og så længe priserne har været vigende, har køber stået afventende. Claus Haug Petersen, salgschef hos RUUKKI tilslutter sig med forsigtighed optimisternes kreds:

- Jeg forventer bestemt et stabilt marked til næste år. Den helt store udfordring bliver at undgå prisfald.

Fornemmelsen for fremgang bliver bakket op fra den anden ende af markedet, hos de stålbrugende virksomheder.

- Der er da bestemt grundlag for optimisme. Der er mange store projekter, lige fra rådgiverne til entreprenørerne. Så mulighederne er der så absolut. Det er klart, at den faldende stålpris gør stålbyggeri mere attraktivt. Så vi ser med optimisme på 2013, siger divisionschef Troels Jensen fra Bladt Industries A/S.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064