23948sdkhjf

NCC i Danmark godt gennem 2011

NCC i Danmark oplevede i 2011 en vækst i ordrebeholdningen og en stigning i ordreindgangen.
I Danmark havde NCC i 2011 en omsætning på 4.828 mio. kr. Det er en stigning på 4,0 pct. i forhold til 2010. Ordreindgangen var på 5.152 mio. kr. mod 4.919 mio. kr. i 2010.

Ordrebeholdningen er 3.321 mio. kr. – en stigning på 9,9 % i forhold til 2010. Driftsresultatet var 71 mio. kr. (1,5 pct.). NCC har i Danmark ansat 2.204 personer.

NCC Construction Danmark realiserede i 2011 en nettoomsætning på 2.770 mio. kr. og et driftsresultat på 139 mio. kr. (5,0 pct.)–mod en omsætning i 2010 på 2.266 mio. kr. og et driftsresultat på 97 mio. kr. (4,3 pct.). Ordreindgangen i 2011 beløb sig til 3.043 mio. kr., som sammenlignet med 2010 er en stigning på 56 mio. kr., svarende til ca. 2 pct..

- Jeg er tilfreds med, at NCC Construction kommer ud af 2011 med en profitabel vækst. Vi har realiseret en vækst på 22 pct. i omsætning, og vores EBIT-marginal er forbedret fra 4,3 pct. til 5,0 pct. takket være en robust strategi. Jeg ser det som et tegn på, at samarbejdet med vores kunder har fungeret godt i 2011, og at vi har formået at skabe det rette match mellem deres behov og vores produkter, siger adm. direktør Torben Biilmann fra NCC Construction Danmark A/S.

- Et stort fokusområde i 2012 bliver for os sikkerhed på byggepladserne. Der er ingen tvivl om, at branchen som helhed kan blive bedre til at forebygge ulykker. I NCC vil vi gøre en stor indsats for at ligge i top med sikkerhed på byggepladsen, siger Torben Biilmann.

NCC Bolig har i 2011 været påvirket af det lave aktivitetsniveau på boligmarkedet og af et fald i boligpriserne på landsplan på 6,6 pct. i gennemsnit. Blandt de positive momenter i 2011 var, at NCC Bolig afleverede de første rækkehuse i Fairway Village på Farum Kaserne og igangsatte lejlighederne i Golf Residence. I København tog markedet så godt imod rækkehusene på Havnevigen, at byggeriet af de første 49 boliger blev igangsat i 2011.

- På basis af salgssuccesen har vi investeret yderligere i Islands Brygge Syd, og sammen med de øvrige NCC-selskaber i Danmark udvikler vi nu Krøyers Plads i København, siger adm. direktør Torben Modvig fra NCC Bolig A/S. Resultatet for NCC Bolig påvirkes negativt af nedskrivninger på værdien af byggejord på i alt 85 mio. kr.

NCC Property Development har i 2011 afleveret et logistikcenter i Greve og et Company House i Skejby ved Århus. Begge indgår i årets resultat. Herudover har NCC PD solgt en kontorejendom, der er under opførelse i København. Dette salg indgår ikke i årets resultat.

Trods et svært marked har NCC PD i 2011 færdiggjort og udlejet retailejendomme i Herredscentret i Hillerød og på Lyngby Hovedgade i Kgs. Lyngby samt udlejet og igangsat et 10.000 m2 byggeri i Skejby ved Århus og gennemført færdigudlejning af Company House Zenit i Aarhus og Company House Vallensbæk.

- Det fortsatte lave privatforbrug i særdeleshed på de længerevarende forbrugsgoder er mærkbart både på udlejning og salg af butiksejendomme, siger adm. direktør Nikolaj Hertel fra

NCC Property Development A/S.

NCC Roads har i 2011 oplevet en betydelig fremgang i volumen i råstofmarkedet og en mere moderat fremgang i volumen i asfaltmarkedet. Markedet for vejserviceydelser har udviklet sig positivt, idet flere kommuner har valgt at udlicitere opgaver, som hidtil har været varetaget af kommunale driftsafdelinger. I et meget konkurrencepræget marked har det været en udfordring at få de meget store stigninger på råvaren bitumen og i energipriserne dækket via de priser, der har kunnet opnås.

- En målrettet og dygtig indsats i hele organisationen har dog betydet, at der generelt har været god styring af omkostningerne. Alt i alt et udfordrende men tilfredsstillende forløb af 2011," siger adm. direktør Thomas Rask Jensen fra NCC Roads A/S.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079