23948sdkhjf

Gode råd til at spare energi

"Spar Energi - 50 råd til din bolig" består af 50 kapitler, der hver især er proppet med viden om danskernes energiforbrug og masser af gode råd til energibesparelse
Bolius udgiver nu "Spar Energi - 50 råd til din bolig". En tematisk opdelt "sparebibel" til sparepris (Vejl 129 kr.), der med sin grundige tilgang til emnet nok skal føles som et spark bagi for mange danskere.

For der er hundredvis, faktisk tusindvis af kroner at spare på det dyre el-, vand- og varmeforbrug.

Og endnu mere, hvis man som boligejer kommer i gang med nogle af de mange energibesparende renoveringstiltag, der også beskrives i bogen.

"Spar Energi - 50 råd til din bolig" består af 50 kapitler, der hver især er proppet med viden om danskernes energiforbrug og masser af gode råd til energibesparelse. Nogle råd kender vi, andre vil formentlig være øjenåbnere.

I bogen kan man bl.a. læse, at

• en konstant tændt spillekonsol kan koste op til 3.000 kr. årligt i strøm.

• det koster op mod 20 pct. ekstra, hvis fryseren står på -22 grader i stedet for de anbefalede -18. Og at et frysetermometer kan fås for 25 kroner.

• computere, tv og øvrig elektronisk underholdning tilsammen suger 34 % procent af husets strømforbrug.

• der bliver råd til en ekstra god middag på ferien, hvis man tager en runde og slukker al standbystrøm og hiver opladere og strømforsyninger ud af stikket, før man tager på sommerferie.

• møbler ikke ligger under for lovgivningen om lav standby-strøm. Det betyder eksempelvis, at elevationssenge, som gennem de seneste ti år er blevet ganske populære i de danske soveværelser og angiveligt kun bruges i få sekunder eller minutter om dagen, sluger for ca. 90 kroner strøm om året pr. stk.

Det gode råd: Forbind sengens strømforsyning med natlampen. Det er nemt, enkelt og sparer det meste af det ellers spildte strømforbrug.

Solceller, intelligent bygningsstyring til el og varme, ventilation, efterisolering og andre former for renovering af huset behandles også i den 168 sider lange bog, der iøvrigt er fyldt med links til endnu mere viden.

Bogen er skrevet af Jan Pasternak. Han er uddannet arkitekt og har skrevet adskillige artikler og flere bøger om byggeri - for Bolius bl.a. "Badeværelse. Sådan!" og "Førstehjælp til dit hus".

Bag i bogen er skemaer til henh. el, vand og varme, hvor man noterer, hvor man vil gøre en indsats, sætter listen op på køleskabet og krydser af, når man har sat en spareskinne op ved sengen, en til ved fjernsyn og spillekonsol, købt et termometer til fryseren og udskiftet til endnu en sparepære, får købt et vandsparetoilet osv..

Aflæser man måleren en gang imellem skulle man så gerne se, at der faktisk er penge sparet - penge man måske kan bruge på lidt sjov.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078