23948sdkhjf

Nye uddannelser skal sikre udvikling i byggebranchen

Der er et voksende gab mellem de eksisterende uddannelser og en byggebranche i kolossal udvikling. Bygge- og anlægsbranchen bliver mere og mere kompleks, og der er brug for nye uddannelsestilbud, hvis branchen skal udvikles
Dansk Byggeri og Teknisk Landsforbund har analyseret byggeriets behov for uddannelser med henblik på at kortlægge behovet for en uddannelse, der kan slå bro mellem de praktiske og teoretiske færdigheder.

I rapporten "Uddannelsesbehovet i bygge- og anlægsbranchen", bliver det slået fast, at der er et uddannelsesefterslæb i branchen. Rapporten peger videre på, at det ikke kun er de store byggeprojekter, der har brug for nye kompetencer – det gælder i lige så høj grad de mindre byggeprojekter.

Moderne byggeri er kompliceret, og analysen afdækker da også et behov for at sætte ind med uddannelser, der kan imødekomme de aktuelle udfordringer. Det gælder f.eks. en forbedring af kompetencer indenfor koordinering og internt samarbejde, men også indenfor udvikling og innovation trænger udfordringerne sig på. Og som alle andre steder i samfundet skal også byggeriet forbedre sig i forhold til kommunikation og IT.

Konklusionerne overrasker ikke Dansk Byggeri og Teknisk Landsforbund. Her er man i øjeblikket i gang med at søge om godkendelse af en ny erhvervsakademiuddannelse med titlen byggekoordinator, som i samspil med byggeriets andre uddannelser kan være med til at bygge bro mellem teori og praksis og sætte færdigheder som koordinering, innovation, praktisk ledelse på dagsordenen.

Læs rapporten her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083