23948sdkhjf

Mange håndværkere får varige mén og nedsat erhvervsevnen

Byggebranchen har en voldsom overhyppighed når det gælder erstatning for tabt erhvervsevne. 13 pct. af alle erstatninger gives til skadede i bygge- og anlægsbranchen
Hvert år kommer 300 ansatte i bygge- og anlægsbranchen så alvorligt til skade på arbejdet, at det medfører nedsat erhvervsevne.

Det fremgår af en opgørelse, som Arbejdsskadestyrelsen har udarbejdet, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

I gennemsnit får 2.300 personer årligt tilkendt erstatning som følge af tab af erhvervsevne efter en arbejdsulykke eller en erhvervssygdom. Heraf er som nævnt de 300 beskæftiget i bygge- og anlægsbranchen. Det svarer til 13 pct. af alle tilkendte erstatninger.

- Byggebranchens andel af den samlede beskæftigelse er omkring syv procent, så branchen har en voldsom overhyppighed i erstatning for nedsat erhvervsevne. Det er uhyggeligt, men desværre ikke overraskende, for det passer meget godt med branchens andel af alvorlige ulykker, siger Lars Vedsmand, arbejdsmiljøkonsulent i BAT-kartellet.

Heller ikke Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, er overrasket.

- Vi har for mange alvorlige arbejdsulykker, så det hænger desværre godt sammen, men det understreger behovet for at vi i fællesskab investerer i det gode arbejdsmiljø, siger hun til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079