23948sdkhjf

Luftsolfangere et et nyt vækstmarked for installatørerne

Brødrene Dahl har nu eneforhandlingen af luftsolfangeren SolarVento, som åbne et nyt, stort marked for vvs-branchen
Den danske virksomhed SolarVenti har vind i sejlene i udlandet med sin banebrydende luftsolfanger af samme navn. Blandt andet medvirker SolarVenti i udarbejdelsen af de nye europæiske normer for luftsolfangere, og de tyske myndigheder har besluttet at yde tilskud til boligejere, som vælger SolarVenti luftsolfangere.

Herhjemme kan de danske bolig- og sommerhusejere nu også få glæde af det solopvarmede ventilationsanlæg. Brødrene Dahl har taget SolarVenti ind i sit udvalgte klimasortiment og tilbyder det som et stærkt alternativ, der hverken belaster boligejerens pengepung eller CO2-regnskabet.

SolarVenti er en innovativ ventilationsløsning baseret på gennemtestede principper. Faktisk så virksomhedens første solvarmeprodukt dagens lys tilbage i 1981.

SolarVenti luftsolfangeren adskiller sig fra andre ventilationssystemer ved at være rent soldrevet. En luftsolfanger placeret på boligens tag eller ydervæg sender gratis, varm og tør luft ind i boligen, hver gang solen skinner bare en lille smule, og presser hengemt, fugtig luft ud. En gennemsnits luftsolfanger sender 100-150 kbm. luft ind i timen, når solen skinner, hvilket den gør tilstrækkeligt ofte i Danmark til, at SolarVenti uden problemer kan sikre et sundt indeklima.

Attraktivt marked for installatørerne

Der ligger et stort og attraktivt marked for VVS-installatørerne inden for ventilation. Særligt i sommerhusområderne, men også blandt ældre helårsboliger med kælder, hvor nye tætte vinduer kan hæmme den naturlige luftcirkulation.

- De senere års fokus på de sundhedsmæssige risici, der er forbundet med dårligt indeklima, har for alvor øget interessen for ventilation af boligen. Vi vil gerne hjælpe installatørerne med at komme ind på dette marked med en pålidelig løsning, som er attraktiv for både installatøren og boligejeren.

SolarVenti er nem at installere og tjener sig hurtigt hjem for boligejeren samtidig med at anlægget opfylder alle myndighedskrav. Det er et foregangsprodukt, som skaber konkurrencekraft, hvilket er et nøglebegreb i det sortiment, vi tilbyder installatørerne, siger Anette Wittorff, kategorichef for klima i Brødrene Dahl.

SolarVenti solfangeranlæg er udstillet i Brødrene Dahls klimacenter i Horsens, hvor installatører og boligejere kan se det i drift, og ikke mindst høre hvor støjsvagt det er. En typisk løsning, som dækker et almindeligt sommerhus, koster omkring 6.000 kr.

SolarVenti har et verdensomspændende patent på sit luftsolvarme-system i over 40 lande. Virksomheden producerer 6.000 solfangere om året, som sælges i 24 lande. I 2006 blev SolarVenti udnævnt til Gazellevirksomhed, og i 2010 modtog virksomheden DS Håndværk & Industris Miljø- og Energipris.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093