23948sdkhjf

Barske kreditvilkår for de små og mellemstore

Banker og realkreditinstitutter holder små og mellemstore virksomheder i et jerngreb
Nationalbankens udlånsundersøgelse for 4. kvartal afslører en foruroligende udvikling i institutternes kreditpolitik.

- Hvis man skal tro kreditcheferne i de største pengeinstitutter herhjemme, så er stramningen i kreditpolitikken overfor netop de små og mellemstore erhvervsvirksomheder langt større sammenlignet med stramningerne overfor danske virksomheder under ét. Skellet mellem at være en stor og mindre virksomhed er simpelthen vokset betragteligt, når det gælder adgangen til kapital. Og det er særdeles uholdbart, siger Håndværksrådets cheføkonom Jacob Thiel.

Håndværksrådets egne løbende kvartalsundersøgelser viser, at den manglende adgang til finansiering for små og mellemstore virksomheder har udviklet sig til et strukturproblem, som i den grad kræver politisk handling.

Rammer samfundsøkonomien

- Det er hverken en acceptabel udvikling for de mange virksomheder, som igennem længere tid har kæmpet en hård kamp for at skaffe finansiering, eller for samfundet som helhed. Når SMV’erne ikke kan få lov at udvikle sig, så går det ud over samfundsøkonomien, siger Jacob Thiel.

Håndværksrådet peger på, at én af den nye regerings absolutte hovedopgaver er at sikre sig, at bankerne for alvor løfter opgaven med at låne penge ud til erhvervslivet. Med andre ord skal bankerne ændre attitude og tage et medansvar for, at virksomhederne får den fornødne kapital – til gavn for Danmarks vækst og beskæftigelse.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094