23948sdkhjf

Flere oversvømmelser i sigte

Danske Anlægsentreprenører foreslår et oversvømmelsesbredskab
- De oversvømmelser, som vi har oplevet i de seneste dage, som følge af storme, viser endnu en gang behovet for at sikre bygninger og infrastrukturen samt natur- og landbrugsarealer.

Det mener Danske Anlægsentreprenører.

- Med udsigt til en generel havstigning på op til 75 cm og kraftigere storme er det klart, at der bliver behov for at få kortlagt de områder, som står med den største risiko for oversvømmelser. Her må vi gøre en indsats for på den bedste måde at forhindre oversvømmelser, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører, der er et branchefællesskab i Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri vil på baggrund af denne kortlægning af risikoområderne have etableret et oversvømmelsesberedskab med deltagelse af de involverede parter.

Der skal handles

- Hvis et oversvømmelsesberedskab skal fungere effektivt, skal såvel kommunerne som lodsejerne og staten deltage. Endvidere har forsikringsbranchen naturligvis interesser på området, og vi vil fra Danske Anlægsentreprenørers side gerne bidrage med vores faglige viden om, hvordan man bedst sikrer sig mod oversvømmelser, siger Niels Nielsen.

En effektiv beskyttelse mod oversvømmelser kan ikke lade sig gøre uden investeringer i de nødvendige anlæg, så i første omgang handler det om at anvise løsninger og komme i gang med planlægningen, så vi i tide kan etablere de nødvendige anlæg.

- Det skal være velovervejet, og selvfølgelig skal vi gennemgå de forskellige klimascenarier kritisk. Men der skal handles, og på baggrund af risikovurderinger skal vi i de kommende år i gang med at etablere de nødvendige beskyttelsesforanstaltninger.

Flere indsatsområder

Niels Nielsen slår fast, at der ikke er én men mange mulige løsninger, som må tages i anvendelse for at sikre de kystnære områder mod ødelæggende oversvømmelser.

- Beskyttelsen mod oversvømmelser af lavtliggende kystnære områder skal sikres med de foranstaltninger, der passer bedst i de aktuelle områder. Man kan med f.eks. kystfodring, bølgebrydere og høfder sikre mod nedbrydning af kyster, mens man med diger, højvandsmure og klitter kan sikre mod høj vandstand.

- Men det er umuligt generelt at sige, hvilke løsninger man skal vælge. Man skal ved valg af løsninger tage hensyn til de lokale forhold med bølger, vind og vanddybder. Men det er jo også et spørgsmål om, hvor meget man vil gribe ind i naturen, slutter Niels Nielsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062