23948sdkhjf

Pænt boligsalg i januar

Den nedadgående kurve i boligsalget er knækket
Som bekendt er alt jo relativt. Men i forhold til den sidste halvdel af 2011 startede 2012 med en pæn januar med et boligsalg fuldstændig på niveau med den tilsvarende måned i både 2010 og 2011.

- Dermed knækkede kurven, der siden maj 2011 har tegnet et salg ca. 20 pct. dårligere end tilsvarende måned året før. I forhold til et normalt år var salget i januar 31 pct. under det normale, hvilket bestemt ikke er fremragende, men dog bedre end de 38-40 pct. vi lå under det meste af 2011, siger kommunikationschef Jan Nordmann, EDC

- Det er først og fremmest i Nordjylland og på hele Sjælland inkl. hovedstadsområdet at salget har været bedre. Vest- og Sydsjælland inklusive Lolland-Falster har ellers været meget hårdt ramt af nedgangen i boligsalget, men her ses i januar en forbedring på 45 pct. i forhold til 2011.

Fremgangen kommer i øvrigt ovenpå en december, hvor der også var fremgang i samme områder. Det er således første gang i mere end 2 år, at man i Vest- og Sydsjælland konstaterer fremgang i salget i to måneder i træk, forklarer Jan Nordmann.

Svært i de små byer

- Tallene giver ikke baggrund for at aflyse boligkrisen, men de kan være en indikation af, at vi er ved at være på bunden rent salgsmæssigt og at en vending kan være i sigte.

Det er dog mest sandsynligt, at vi får en periode med stabilisering på dette niveau inden vendingen kommer. Men det er under alle omstændigheder godt nyt for de sælgere, der måske ellers er ved at miste troen på, at der findes en køber.

Den lille bedring i salget får næppe betydning for prisudviklingen: - Vi ser fortsat priserne falde og vores forventning for 2012 er, at priserne vil falde yderligere 3-5% i gennemsnit for hele landet. Det betyder dog også, at der er områder og boligtyper, der ikke vil falde i pris, siger Jan Nordmann. –

Generelt er små boliger i store byer en god vare der holder prisen, mens store boliger i små byer har det svært.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1