23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Timepriser på byggetilladelser er fremtiden

Dansk Byggeri Vestsjælland roser Holbæk Kommune for at lade antallet af arbejdstimer afgøre prisen på en byggetilladelse. Timepriser giver en gennemsigtighed, der viser, at kommunens gebyr afspejler udgifterne. Det burde andre sjællandske kommuner lære af
Prisen på en byggetilladelse vil i Holbæk fremover afhænge af, hvor langt tid det tager kommunens embedsmænd at sagsbehandle den. I dag betaler borgere og virksomheder en fast pris alt efter, om det er et parcelhus eller en fabrik, der skal bygges. Men fra nytår indfører Holbæk afregning per time, og det glæder Dansk Byggeri.

- Timepriser gør det muligt at se, hvor mange timer der bliver brugt på hvad. Det giver alle parter en sikkerhed for, at prisen afspejler de faktiske udgifter. Og det er jo en fordel for både kommunen, og dem der skal bygge. Jeg håber derfor, at flere af de sjællandske kommuner vil gøre som Holbæk og indføre timepriser, siger formand for Dansk Byggeri Vestsjælland, Albert Christiansen.

Timeprisen i Holbæk bliver ifølge kommunen selv på 694 kroner.

- Til den timepris kræver det også, at kommunen er effektiv. Men det tror jeg også, de vil være. Samtidig kan en timepris også motivere ansøgerne til at sende alle oplysninger ind fra starten, fordi det kan være med til at gøre sagsbehandlingen billigere, siger Albert Christiansen.

Dansk Byggeri anbefaler generelt kommunerne at indføre timepriser frem for kvadratmeterpriser eller på forhånd fastsatte gebyrer.

- Det giver en helt anden gennemsigtighed, fordi kunderne får en regning, der afspejler, hvor mange ressourcer kommunen har brugt på sagen. Derfor er det en rigtig god måde at gøre det på. Men det er selvfølgelig vigtigt, at den endelige regning er udspecificeret, så man kan se, hvad kommunen rent faktisk har brugt tiden på, siger Albert Christiansen.

Også Tønder, Horsens, Billund, Faxe og Guldborgsund kommuner afregner med en timepris, når de skal sagsbehandle byggetilladelser.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078