23948sdkhjf

Medarbejder fortrød aftale om lønnedgang

Det er lovligt at aftale lønnedgang uden at give varsel svarende til opsigelsesvarslet
Normalt skal lønreduktioner varsles med opsigelsesvarslet. Højesteret har dog fastslået, at det er lovligt at indgå aftale med en funktionær om en lønnedgang uden at give et varsel svarende til opsigelsesvarslet

Advokatpartnerskabet Lund Elmer Sandager henviser i Mester Tidende til en konkrete sag, hvor en medarbejder havde indgået en aftale om lønnedgang på 8.000 kr. om måneden, som skulle gælde med det samme.

Medarbejderen fortrød denne aftale 4 måneder senere. Medarbejderen mente, at en lønnedgang skulle varsles, og at medarbejderen derfor ikke var bundet af aftalen om lønnedgang.

Aftalen er bindende

Højesteret har fastslået, at en aftale om lønnedgang var lovlig og dermed bindende for medarbejderen, selv om lønnedgangen ikke blev varslet med opsigelsesvarslet.

Højesteret fastslog, at funktionærloven ikke er til hinder for, at parterne indgår aftale om, at funktionæren skal fratræde straks eller i øvrigt på et tidligere tidspunkt end ved udløbet af opsigelsesvarslet.

Højesteret mente derfor, at funktionærloven på tilsvarende måde ikke er til hinder for, at parterne indgår aftale om, at en lønnedsættelse eller en anden væsentlig ændring af ansættelsesvilkårene skal træde i kraft straks eller i øvrigt på et tidligere tidspunkt end udløbet af opsigelsesvarslet.

Højesteret tilkendegav dog, at en aftale om øjeblikkelig lønnedgang eller anden væsentlig ændring af ansættelsesvilkårene i enkelte tilfælde kan tilsidesættes som ugyldige efter de almindelige regler om ugyldighed eller bristede forudsætninger. Det var dog ikke tilfældet i den pågældende sag.

Advokatpartnerskabet Lund Elmer Sandager fremhæver, at dommen viser, at det er muligt at indgå konkrete aftaler med en medarbejder om lønnedgang eller andre væsentlige ændringer, hvis denne aftale ikke er urimelig.

Hvis du vil indgå en aftale om lønreduktion med en eller flere af dine medarbejdere, skal du sikre dig, at medarbejderen indgår aftalen frivilligt, at aftalen er skriftligt, og at aftalen er rimelig, fastslår avokatpartnerskabet Lund Elmer Sandager overfor Mester Tidende.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079