23948sdkhjf

Håndværkerfradrag er et plaster på såret

BoligJob-ordningen – også kendt som håndværkerfradraget - giver arbejdsopgaver og job under krisen, lyder det fra vismændene, der vurderer, at ordningen skaber aktivitet for fire mia. kr. alene i år. Ifølge Dansk Byggeri betyder det 1.000 flere arbejdspladser end først formodet
Når BoligJob-ordningen stopper ved årsskiftet, så vil det trække væksten ned. Så kort og kontant er vurderingen af BoligJob-ordningen i den nye vismandsrapport fra formandsskabet i Det Økonomiske Råd.

Dansk Byggeri har tidligere beregnet, at BoligJob-ordningens populære håndværkerfradrag giver 5.000 nye job fordelt ud over hele landet. Den netop offentliggjorte vismandsrapport vurderer dog, at ordningen vil øge boliginvesteringerne med hele fire mia. kr. i 2012, og ud fra de tal vil ordningen ifølge Dansk Byggeris beregninger skabe 6000 nye arbejdspladser. Altså 1000 flere end forventet fordelt ud over hele landet.

- Det må da siges at være et lyspunkt her under krisen. Alene i Region Midtjylland skaber ordningen alt i alt 1.400 nye job. Det er mange arbejdspladser i vores lokalområde, og det vil uden tvivl kunne mærkes lokalt hos os, hvis de fleste af dem forsvinder sammen med BoligJob-ordningen ved årsskiftet, siger regionskonsulent for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen.

Dansk Byggeri har tidligere lavet en spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmerne, der viser, at 72 procent af håndværksvirksomhederne oplever, at de har fået flere opgaver på grund af BoligJob-ordningen.

- Vi har alle brug for, at regeringen læser vismændenes vurdering grundigt igennem og genovervejer, om de tør stoppe BoligJob-ordningen. Her hos os i Syddanmark har vi hvert fald ikke brug for at miste vækst og arbejdspladser, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

tøtte

Se vismændenes tal omregnet til lokale arbejdspladser

Se vismandsrapporten vedr. BoligJob-ordningen på s. 105 her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094