23948sdkhjf

Huskøbere er nervøse for nye prisfald

Økonom: Frygt for nye prisfald og udsigten til mulig arbejdsløshed er med til at holde huskøbere tilbage.
Boligkøberne holder sig fortsat forsigtigt tilbage fra at købe hus. Og det går ud over huspriserne, der i februar faldt med 2,6 procent i forhold til måneden før.

Ifølge seniorøkonom Mikkel Høegh, BRFkredit, er boligkøberne nervøse på to områder: De frygter yderligere prisfald, og de er usikre på udviklingen på jobmarkedet.

- Mange sidder på hænderne og tænker, at priserne nok bliver ved med at falde. Dermed får vi en slags omvendt boble på markedet, siger Mikkel Høegh.

I stedet for at købe hus bliver folk boende længere i deres lejligheder, konstaterer han.

Afgørende for en vending på boligmarkedet er det ifølge Mikkel Høegh, at der sker en ændring til det positive på jobområdet. Ledigheden skal begynde at falde i stedet for at stige.

Men prognoserne peger ikke specielt på, at der skulle være ledighedsfald på vej.

- Pilen peger svagt op for øjeblikket. Men vi tror, det meste af denne bevægelse vil ske i første halvår, og så er vi mere positive omkring andet halvår, siger Mikkel Høegh. Han forventer, at huspriserne vil følge den samme udvikling.

En tredje joker for huspriserne er de politiske planer på skatteområdet. Her er øgede boligskatter en mulighed, hvis man skal finansiere en skattenedsættelse på indkomsterne.

- Boligejerne vil have vished, og de finder det ikke synderligt troværdigt, når politikerne lover at holde boligskatterne i ro. Det vil være godt med en afklaring hen over sommeren, siger Mikkel Høegh.

En afklaring kunne have form af en skatteaftale, så huskøbere kan se flere år frem på dette område.

Selve handlen på boliger er lav og nede på 2006-niveau. Men det er forventeligt, omend skuffende lavt, mener Mikkel Høegh.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078