23948sdkhjf

Sort arbejde skal bekæmpes med fradrag

De Konservative er klar til at mangedoble håndværkerfradraget for at skabe beskæftigelse og komme sort arbejde til livs
Når De Konservative i morgen onsdag går til forhandlinger med regeringen om finanslov, er det med et håndværkerfradrag efter svensk forbilleder som et meget centralt punkt.

- Regeringen vil droppe den håndværkerordning, der blev iværksat i 2011. Men i stedet bør ordningen med tilskud til servicearbejde (rengøring og børnepasning) og renoveringsarbejde i boligen bør tværtimod forbedres, understreger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

De Konservatives model indeholder fradrag for 40.000 kr. pr person over 18 år i husstanden.

- Prognoserne for byggeriet er foruroligende, og vi risikerer, at store dele af byggeriet rammes. Det vil få kæmpe indflydelse på vores samlede økonomi. Derfor er det altafgørende at få skabt arbejdspladser, og vi vil under de kommende finanslovsforhandlinger præsentere forslaget som et kerneelement til at få sat skub i Danmark igen.

Med dette forslag gør vi samtidig en kraftindsats for at ændre sort arbejde til hvidt og komme af med underlaget af halvkriminelle, der i dag udfører meget af det arbejde, og som snyder statskassen, understreger Brian Mikkelsen, og tilføjer, at den svenske model, det såkaldte ROTT- og RUT avdrag, skaber arbejdspladser, øger skatte- og momsindbetalinger, eliminerer sort arbejde, fjerner folk fra offentlig forsørgelse og har potentiale til at skabe betydelige klima- og miljømæssige forbedringer i form af øget energieffektivitet, nye byggematerialer med mere, fastslår Brian Mikkelsen..

- ROT- og RUT-avdragene, giver reduktion i skattebetalingen på op mod 50.000 svenske kroner pr. person til kompensation for halvdelen af lønudgifterne til boligforbedringer og hjemmeservice.

Netto svarer det til næsten ti gange så stort et tilskud som den danske ordning. Ordningen er gennemført efter fakturamodellen, hvor halvdelen af arbejdslønnen betales direkte af staten, hvilket er en mere attraktiv og smidig fremgangsmåde.

Undersøgelser har vist, at den svenske ordning ud over at være en økonomisk gevinst for brugerne har haft mange positive effekter for samfundet i form af øgede skatteindbetalinger, en mindre offentlig forsørgerbyrde, flere nye virksomheder og et mere negativt syn på sort arbejde, fremhæver Brian Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094