23948sdkhjf

Efterspørgsel på energivejleder

Håndværkere over hele landet uddanner sig i øjeblikket til energivejledere, der hjælper boligejere med at spare både energi og penge. Og der er efterspørgsel på netop den slags håndværkere, oplever Dansk Byggeri
Kan det bedst betale sig at installere solceller eller jordvarme? Kan jeg spare mest på varmeregningen ved at isolere eller udskifte vinduerne? Hvordan gør jeg mit hus mere CO2-neutralt?

Det og meget mere kan mange håndværkere svare på. De har nemlig uddannet sig til energivejledere, og kan derfor give en samlet vurdering af, hvordan du kan energirenovere din bolig.

- Mange af de håndværkere, som har uddannet sig til energivejledere, oplever, at særligt boligejere gerne vil have vejledning om, hvordan de skal energirenovere deres hus, lejlighed eller sommerhus. Der er en stor interesse for både at værne om klimaet og samtidig minimere udgifterne til fx strøm og varme, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Også regeringens ambition om, at Danmark skal være fri af kul, olie og naturgas i 2050, kan energivejlederne være med til at føre ud i livet.

- Hvis den plan skal lykkes, så skal de private boligejere også i gang med at energirenovere. Og her er det vigtigt, at håndværkerne er klædt på til at give den rette vejledning om, hvordan boligen bedst energirenoveres. Der er så mange muligheder, og det kan være svært at finde rundt i, og her er energivejlederen en god hjælp, siger Michael H. Nielsen.

Allerede nu har næsten 2000 taget energivejlederuddannelsen på Teknologisk Institut, og der bliver brug for mange flere i fremtiden, vurderer Dansk Byggeri.

- Når BoligJob-Ordningen til næste år bliver afløst af en grøn støtteordning, er det vigtigt, at håndværkerne kan hjælpe boligejerne med at give den rette vejledning, når de skal energioptimere deres boliger, siger Michael H. Nielsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078