23948sdkhjf

Kunde fik port i hovedet hos Jem & Fix

Porten gik ned og ramte ældre kvinde da hun gik gennem portåbning til byggemarked
Byggemarkedskæden Jem & Fix med hovedkontor i Vejle er i landsretten blevet dømt erstatningsansvarlig overfor en ældre kvinde fra Køge, der i november 2006 fik en port i hovedet i kædens afdeling i Køge.

Hvor meget erstatningen skal være på, afgøres først senere, da man i første omgang ville have slået et eventuelt ansvar fast. Og det er så sket nu, - først i byretten i Kolding og sidst Vestre Landsret i Viborg.

Den pågældende dag ville kvinden købe nogle krukker, der stod et par meter inden for den åbne port, men idet hun kom ind i portåbningen gik porten ned og ramte hende i hovedet, så hun måtte en tur omkring skadestuen.

Porten er forsynet med detektorer, men en syns- og skønsmand har til brug for sagen anført i sin rapport, at der er nogle "blinde vinkler", hvor det er muligt at passere portåbningen uden at aktivere sensorerne, men han har ikke kunnet påvise egentlige defekter ved porten, der er af en type eller et lignende fabrikat, som sidder i samtlige 76 byggemarkeder i Danmark.

En afdelingschef fra den fabrik, der fremstiller portene, fortalte som vidne, at man godt kan gå udenom detektorfeltet. Detektorens felt justeres ind efter kundens (Jem & Fix, red.) ønsker. Og hos byggemarkedskædens afdelinger er det ret ens, hvordan de er justeret ind.

Kvindens advokat holdt sig til skønserklæringen, der siger, at kvinden kom til skade, fordi føleren på portens yderside var monteret således, at der opstår blinde vinkler, som gør det muligt for kunderne at tage varer uden, at den automatiske standsning af porten fandt sted. Derfor måtte Jem & Fix være ansvarlig for uheldet, fastslog han.

Både byretten og landsretten finder, at byggemarkedskæden har handlet uforsvarligt ved ikke at sikre sig, at forretningen var indrettet sådan, at kunderne blev opmærksomme på ikke at gå ind ad porten fra de arealer, hvor detektoren ikke registrerede personer.

Det kunne have været gjort ved markeringen på gulvarealet eller i form af hindringer, og derfor er kæden ansvarlig. Kæden dømmes også til at betale kvinden 64.000 kr. i sagsomkostninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079