23948sdkhjf

Har du erfaringer med Værdibyg vejledninger?

Det er nu et år siden udgivelsen af de første Værdibyg vejledninger, der begge fokuserer på at forbedre udbudsprocessen. Nu efterlyses erfaringer med brugen af vejledningerne i praksis.
- Vi er rigtig glade for den gode modtagelse og store udbredelse, som de to vejledninger ’Kvalitet som tildelingskriterium’ og ’Kvalitet som tildelingskriterium’ har fået, siger sekretariatsleder i Værdibyg, Rolf Simonsen.

- Men vi mangler kendskab til, hvordan vejledningerne bruges i praksis og om de fungerer efter hensigten. Derfor vil vi meget gerne høre om erfaringer med brug af vejledningerne – gode som dårlige. På baggrund af de praktiske erfaringer vil vi henover foråret opdatere vejledningerne til version 2.0.

Værdibyg vil derfor gerne høre mere fra personer, der har erfaringer med vejledningerne eller kender til andre, der har benyttet vejledningerne.

’Kvalitet som tildelingskriterium’ anviser en sikker måde at bruge udbudsmetoden ’økonomisk mest fordelagtige’. Større åbenhed og standardisering kan opnås ved at bruge vejledningens anbefalede karakterliste og modeller for omregning af pris til karakter samt en række konkrete eksempler på brugbare tildelingskriterier.

’Tidsplanredegørelsen’ skal få bygherre og rådgivere til at sætte fokus på forudsætningerne for de tidsmæssige bindinger allerede i udbudstidsplanen. Målet er at give de bydende bedre mulighed for at lave gode tilbud med den rigtige pris.

Vejledningerne er i løbet af deres første år begge blevet hentet ca. 2.000 gange på hjemmesiden og er blevet trykt i hver 1.500 eksemplarer.

Fakta om Værdibyg

Værdibyg er et samarbejde mellem syv af byggeriets brancheorganisationer med det formål at udvikle en ny fælles og værdiskabende praksis for byggeprocessen på tværs blandt byggeriets aktører. Bag værdibyg står: BAT-kartellet, Bygherreforeningen, Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder, DI Byggematerialer, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og TEKNIQ.

tøtte

Læs om evalueringen og spørgeskema her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094