23948sdkhjf

DI: 2012 bliver et hårdt konkursår

Krisen kommer for alvor til at kradse i år. DI regner med, at mange virksomheder vil gå konkurs i 2012.
I årets første måned måtte 511 virksomheder dreje nøglen om mod 449 i december, viser tal fra Danmarks Statistik. Antallet af konkurser steg således til det højeste niveau siden november 2010.

- 2011 var et hårdt år for virksomhederne som følge af gældskrise og lav efterspørgsel, og med stigningen i januars konkurstal fortsætter tendensen sørgeligt nok hvor 2011 slap, siger økonomisk konsulent Nikolaj Pilgaard fra Dansk Industri i en kommentar:

- Som den økonomiske situation er lige nu, må vi desværre forvente, at 2012 bliver lige så hårdt et år som de foregående år med rigtigt mange konkurser, siger han.

Sidste år var det især i handel, bygge- og anlægssektoren, der var hårdt ramt af konkurser - samt finansierings- og forsikringsselskaber:

- Det billede, må vi forvente, vil fortsætte langt ind i 2012, da der fortsat er rigtigt mange virksomheder, der har svært ved at få det hele til at løbe rundt som følge af en svag efterspørgsel fra kundernes side og den meget stramme kreditsituation, siger han.

Handelsbankens cheføkonom Jes Asmussen påpeger, at tallene som frygtet viser, at det økonomiske tilbageslag i dansk økonomi sætter sit kedelige præg på erhvervslivet herhjemme.

- Den fornyede stigning skaber således fortsat bestemt ikke et indtryk af en stærk økonomi trods de stabiliseringstegn, vi trods alt har set i de økonomiske nøgletal på det seneste, siger han.

Cheføkonomen påpeger, at antallet af konkurser har det med at reagere med en vis forsinkelse på den realøkonomiske udvikling:

- Hvor forværringen i den internationale økonomi og den ulmende krise i den finansielle sektor for alvor tog fart hen over sommeren, er det nu med til at trække antallet af konkurser i vejret, siger Jes Asmussen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08