23948sdkhjf

Dansk Håndværk: Tænk dansk med svensk model

Der er ros fra Dansk Håndværk til de Konservative, der nu stiller forslag i folketinget om ikke blot at bevare, men udvide boligjobordningen
- Boligjobordningen, der er skræddersyet til de små- og mellemstore virksomheder, skaber danske arbejdspladser og ikke mindst praktikpladser til de unge, der gerne vil have en erhvervsfagliguddannelse, siger direktør i Dansk Håndværk, Erik Møbius.

Han er samtidigt positivt overrasket over, at de Konservative med deres beslutningsforslag vil have ordningen udvidet så den svarer til den svenske ROT-model.

- Dansk Håndværk har gentagne gange påpeget, at boligjobordningen virker og at der for alvor er ved at komme gang i ordningen. En bevarelse og ikke mindst en udvidelse af ordningen efter svensk forbillede vil bidrage til at skabe den vækst i de små- og mellemstore virksomheder, der er af afgørende betydning for, at vi kan begynde at bevæge os ud af krisen.

Alle økonomer er enige om, at væksten skal komme fra SMV’erne og her er boligjobordningen det helt rigtige instrument, mener Erik Møbius.

I forbindelse med beslutningsforslaget, beder Dansk Håndværks direktør indtrængende om, at ordningen udvides til andre traditionsrige håndværksfag som for eksempel møbelpolstrefaget og øvrige beslægtede fag. Det er et gammelt og ædelt håndværksfag der i den grad er under pres og som virkelig har behov for en håndsrækning:

- Tænk nu dansk og dansk håndværks fremtid og ikke mindst de unge menneskers muligheder for en læreplads ved at udbygge Boligjobordningen til den svenske model og udvid den til at omfatte håndværksfag generelt, lyder opfordringen fra Erik Møbius

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172