23948sdkhjf

Gulvfirma hæfter for løntab

Gulvbelægningsfirma under etablering skal betale ansattes løn
Fagforbundet TIB - Træ-Industri-Byg (som nu er fusioneret med 3F), har i landsretten fået medhold i en lønsag, som seks ansatte og kort tid efter fyrede, havde anlagt mod et gulvbelægningsfirma fra Skanderborg. De seks blev både ansat og fyret i marts 2010. Det skete, fordi det nye selskab, som gulvfirmaet var medstifter af, aldrig blev til noget.

Men medarbejderne var blevet ansat af det ikke-eksisterende selskab, og derfor skulle de også have løn for den måneds tid, de reelt var tilknyttet det nye selskab, der var under stiftelse, mente TIB på de seks medarbejderes vegne.

Gulvfirmaet var af en anden opfattelse og ville derfor frifindes for kravet på i alt 113.000 kr.

Firmaet mente ikke, at der var bevis for, at det var den juridisk korrekte, at rette lønkravet mod, da firmaet jo "kun" var medstifter. Den anden stifter var et hollandsk firma i samme branche.

TIB mente til gengæld, at begge stifterne hæfter overfor medarbejdernes lønkrav. Men overfor de ansatte har gulvfirmaet fra Skanderborg fremstået som medstifter af det selskab, der som nævnt aldrig nåede længere end til planlægningsfasen.

Hæfter for løntab

Byretsdommeren finder, at gulvfirmaet hæfter for det løntab, de seks personer har lidt i forbindelse med, at de har påtaget sig beskæftigelse hos et selskab, der ikke var og aldrig blev stiftet.

Den afgørelse appellerede Skanderborg-virksomheden til landsretten, der nu har afvist anken, fordi selskabet ikke har indleveret sagens akter - den såkaldte ekstrakt - inden fristen, ligesom man heller ikke har indbetalt retsafgiften for at få sagen behandlet.

Derfor afviser dommerne i landsretten gulvfirmaets appel. Samtidig dømmes selskabet til at betale i alt 48.000 kr. i sagsomkostninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078