23948sdkhjf

Fyret - hvad så?

Brug krudtet dér, hvor der er størst chance for gevinst – aktivér dit netværk. Det er sektionsdirektør i NCC og forfatter Henrik Skaanderups råd til jobsøgende
- Fem procent af alle job slås op via stillingsannoncer. Rekrutteringsbureauerne formidler ca. 15. procent. De resterende 80 procent ser aldrig dagens lys, men ryger derimod direkte ud i virksomhedens netværk. Og det er næsten et fuldtidsjob at søge job via netværk.

Det fortalte Henrik Skaanderup til ledige medlemmer ved et arrangement i interesseorganisationen Lederne for nylig.

Selv har han holdt næsten 200 netværkssamtaler i jagten på et nyt job, efter han blev fyret fra jobbet som adm. direktør i ejendomsselskabet Kuben.

På baggrund af sine egne erfaringer med jobsøgning via netværk har Skaanderup tre gode råd, som interesseorganisationen Lederne bringer videre:

Få styr på dit netværk

Det gælder om at have et godt overblik over, hvem du skal tale med hvornår og om hvad. Du skal komme forberedt til samtalen. Men opgaven starter allerede, inden I mødes. På forhånd sender du en mail, hvor du kort ridser op, at du glæder til at mødes på den givne dato, og I skal tale om hvilke udfordringer, I hver især står overfor. Og så beder du samtidig vedkommende overveje, om der er andre i hans eller hendes netværk, der kunne have gavn af at møde dig. Skriv det hele ned i et simpelt word-dokument.

Definér drømmejobbet

Inden du sætter gang i jobsøgningen, skal du være helt afklaret med, hvilket job det er du søger. Du skal gå i tænkeboks med dig selv om, hvad er drømmejobbet: Hvilke udfordringer søger du? Hvilken type virksomhed vil du kunne trives i? Hvor skal den ligge? Hvilke værdier skal den afspejle og så videre. Sæt dine kriterier op på en række og prioriter dem.

Prioritér tiden

Det er næsten et fuldtidsjob at aktivere sit netværk. Det er vigtigt at holde gryden i kog, for det gamle ordsprog ude af øje ude af sind gælder også her. Der skal følges op løbende.

Henrik Skaanderup er forfatter til bogen Slået hjem, der gennemgår Skaanderups op og nedture i jagten på et nyt job, efter han blev fyret. I dag er han sektionsdirektør i NCC – et job han har fået via sit netværk.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078