23948sdkhjf

Forbudt at bruge SKAT som kassekredit

Det er forbudt at bruge SKAT som kassekredit for at redde sit firma fra konkurs
Over en periode på tre år fra 2005 til 2008 brugte en nordjysk entreprenør SKAT som en ekstra kassekredit, men det reddede ikke firmaet fra en konkurs, og nu er den 36-årige entreprenør blevet idømt en moms- og skattebøde på 600.000 kr., ligesom han skal efterbetale 475.000 kr. til SKAT samt sagsomkostninger.

Det skriver Mester Tidende.

Foruden bøden blev entreprenøren idømt fire måneders fængsel, som blev gjort betinget med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

Fra 2005 til 2007 unddrog entreprenøren det offentlige 240.000 kr. ved ikke at afregne indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for sine ansatte. Det var, fordi han foretrak at betale sine ansatte og sine leverandører og simpelthen ikke havde penge til begge dele, som han forklarede overfor dommerne.

Han prøvede også i 2007 at få udbetalt et negativt momstilsvar på 150.000 kr. ved hjælp af en falsk faktura, men den gik ikke, fordi myndighederne fattede mistanke til fakturaen.

Den 36-årige var desuden tiltalt for dokumentfalsk med to leasingkontrakter på biler, men det punkt blev han frifundet for. Han havde ganske vist underskrevet kontrakterne - ikke sit eget navn, fordi han var registreret som dårlig betaler -, men med navnet på en bekendt, skriver Mester Tidende

Formelt var det derfor vennens firma, der stod som lejer af bilerne. Vennen kunne som vidne i retten bekræfte, at han havde accepteret, at hans firma stod som bruger af bilerne, såfremt entreprenøren betalte lejen af køretøjerne. Det skete imidlertid heller ikke.

På baggrund af vennens forklaring blev forsvarer og anklager enige om, at entreprenøren ikke kunne dømmes for dokumentfalsk.

Men det kan gå hen at blive en alvorlig bét for vennen, der dermed risikerer at hæfte for lejen af bilerne, selv om han hverken har underskrevet kontrakterne eller har haft rådighed over bilerne.

Endelig blev entreprenøren dømt for ikke at have indgivet lovpligtige oplysninger vedrørende to ansatte til deres respektive a-kasser, skriver Mester Tidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08