23948sdkhjf

Praktikpladskøen vokser

Praktikpladskøen vokser selvom virksomhederne fortsat tager lærlinge
Virksomhederne tager samme antal lærlinge som i 2009, men alligevel vokser praktikpladskøen.

Men det betyder ikke, at virksomhederne tager færre lærlinge. Det fremgår af den samme praktikpladsstatistik, at antallet af indgåede uddannelsesaftaler målt over 12 måneder var højere i 2011 end i 2010. Faktisk ligger antallet af indgåede – nye – uddannelsesaftaler på et relativt stabilt og højt niveau set over en længere årrække.

"Praktikpladsstatistikken viser dermed to ting på én gang: At virksomhederne faktisk tager lige så mange lærlinge nu, som de gjorde tilbage i 2009, og at praktikpladskøen stadig vokser. Der er ganske enkelt flere ansøgere til nogenlunde det samme antal praktikpladser, siger erhvervspolitisk konsulent Heike Hoffmann.

De seneste tal fra Ministeriet for Børn og Undervisning viser, at praktikpladskøen stadig er lang. Mere end 7.500 var i november måned 2011 uden praktikplads inden for de tekniske erhvervsuddannelser, og det er en stigning på 31 pct. sammenlignet med det samme tidspunkt i 2010.

Fra job til uddannelse

Spørgsmålet er, hvor de mange "ekstra" praktikpladssøgende kommer fra. Der er umiddelbart to årsager til den længere praktikpladskø, forklarer Heike Hoffmann.

- For det første er kravene til de unge om at være i job eller uddannelse blevet strammet hen over de sidste par år, og det betyder naturligvis flere ansøgere til hver læreplads. For det andet stiller de mange unge, der i højkonjunkturen fravalgte en uddannelse for at tage et ufaglært job, nu op i køen, siger hun.

- Mange af de unge er ledige og søger opkvalificering fra ufaglært til faglært. Så der kommer et dobbeltpres – og dét skaber naturligvis en større efterspørgsel efter praktikpladser, siger Heike Hoffmann

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063