23948sdkhjf

Turbo på eksport af dansk vandteknologi

Eksportforeningen overtager WTC's fremstødsaktiviteter og etablerer "Danish Water Technology Group".
Eksportforeningen blev for knap 50 år siden grundlagt af en række vandvirksomheder. Siden har foreningen udviklet en lang række netværk med fokus på afledte industrier såsom marine, olie og gas, fiskeri, lufthavne, vind, jernbaner, miner, mv.

Det er gået rigtig godt for medlemmerne i disse netværk, og Aarhus Universitet har lige eftervist, at medlemmer efter 4 års medlemskab i gennemsnit har en 82 pct.højere eksport end lignende virksomheder uden for Eksportforeningen.

- Forhåbentlig betyder vores nye vandnetværk "Danish Water Technology Group", at der vil komme øget fokus på eksport af vandteknologi og hermed en øget indtjening til den danske vandindustri, siger direktør Ulrik Dahl, Eksportforeningen.

Med købet af WTC’s fremstødsaktiviteter, herunder ansættelse af konsulent Ilse Korsvang (tidl. WTC), vil Eksportforeningen sætte turbo på det arbejde, som konsulentfirmaet WTC (Water Training & Consulting) har gennemført siden etableringen i år 2000. Her har man arrangeret mere end 60 eksportfremstød for danske vandvirksomheder til en lang række lande, bl.a. Brasilien, Rusland, Kina, Tyskland, Holland, Polen, Indien, Malaysia, Mexico og Vietnam.

Nonprofit-forening

Eksportforeningen er en privat, landsdækkende nonprofit-forening, der er ejet af sine ca. 500 medlemsvirksomheder, som spænder lige fra de små nye eksportører til de helt store industrilokomotiver.

Medlemmerne er inddelt i sektioner sammensat efter branche- og kundeinteresser i udlandet, således at man kan etablere fælles eksportmarkedsføring og eksportfremstød. Sektionerne fungerer som eksportnetværk hvor eksportchefer kan udveksle erfaringer om eksportaktiviteter.

Alle eksportfremstød er initieret af medlemmerne i de forskellige sektioner, men det praktiske arbejde udføres af sekretariatet. Eksportforeningens opgave er således at gøre medlemmernes eksportarbejde nemmere, mere effektivt, billigere og sjovere. Alle danske service- og produktionsvirksomheder med interesse for eksport kan optages i foreningen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078