23948sdkhjf

Bjerg Arkitektur får flere partnere

Primus motor i introduktion og udvikling af bæredygtigt byggeri og danske passivhuse, Bjerg Arkitektur, fylder 25 år og optager arkitekterne Lars Køhler, Maciej Szpalerski, Søren Riis Dietz og Mark Krebs som partnere
- Fællesskab, teamwork og samarbejde har altid været ledetråd for firmaets aktiviteter, og jeg er stolt over, at vi på vores 25-års fødselsdag kan bane vejen for fremtiden med partner-optagelse af landets førende arkitekter indenfor bæredygtig arkitektur og passivhusbyggeri.

Det er arkitekt MAA Kjeld Bjerg, stifter og direktør for Bjerg Arkitektur a/s, der – efter et år med markant vækst og på tærsklen til firmaets 25 års jubilæum - breder viften og ansvaret ud med optagelse af firmaets ledende arkitekter som nye partnere.

- Med etablering af vores nye partnerskab skaber vi rammerne for morgendagens bæredygtige arkitekturvirksomhed og signalerer samtidig vores entydige ambition om i alle sammenhænge at fastholde og udbygge en position som førende danske arkitekter indenfor bæredygtigt byggeri.

- Sammen dækker vi hele paletten fra DGNB og cradle-to-cradle til passivhuse og bæredygtig BIM-udvikling, fortsætter Kjeld Bjerg og pointerer, at firmaets nye partnere over en årrække som afdelingsarkitekter i Hjørring, Aalborg, København og Warszawa alle har markeret sig som spydspidser indenfor bæredygtigt byggeri.

Passivhuset vinder

Kjeld Bjerg fortæller videre, at bæredygtige passivhus-projekter indenfor nybyggeri og energirenovering i dag udgør mere end firs procent af arkitektfirmaets aktiviteter, og han slår fast, at markedet nu for alvor har taget passivhuskonceptet til sig som fremtidens bæredygtige koncept.

- Både når det gælder nybyggeri og renovering, oplever vi et spring i markedet, hvor fokus og interesse de seneste år er flyttet fra højteknologiske og vedligeholdelsestunge aktivhuse til certificerede, solopvarmede passivhuse, der passer sig selv årtier ud i fremtiden.

-Ikke mindst kommuner og store boligselskaber i Hovedstadsområdet har i forbindelse med energirenovering af boligbebyggelser fra sidste århundrede taget passivhuskonceptet til sig i erkendelse af, at effekten ved at optimere tekniske installationer er kortsigtet, hvis ikke klimaskærmen er tæt og velisoleret.

- Men samtidig fortsætter vi et højt og stigende aktivitetsniveau i Nordjylland, hvor vi det sidste år som totalrådgiver blandt andet har stået fadder til en stribe nye villaer, flere nyopførte boligbebyggelser og landets første ældrecentre i passivhusstandard, ligesom vi sammen med Arkitema netop nu står i spidsen for byggeriet af en ny, bæredygtig akutmodtagelse på Hjørring Sygehus.

- Endelig oplever vi øget international interesse for vores bæredygtige kompetencer, og foruden et igangværende byggeri af en ny stor Oslo-børnehave i passivhusstandard har vi via vores afdeling i Warsawa et par støre bæredygtige projekter på bedding, slutter Kjeld Bjerg, der fortsætter som partnerskabets direktør.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094