23948sdkhjf

Minister vender kroner for kommunerne

Erhvervs- og vækstministeren vil i sit konkurrence-politiske udspil bevare Udbudsrådet. Det er med til at sikre, at kommunerne får mest muligt ud af vores skattekroner, mener Dansk Byggeri
Får borgerne mest ud af deres skattekroner, når kommunen selv slår græsset, eller når en privat virksomhed gør det? Svaret på det spørgsmål og mange andre kan Udbudsrådet forsætte med at undersøge efter, at erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i sit konkurrence-politiske udspil lægger op til, at Udbudsrådets levetid skal forlænges.

- Et styrket offentligt-privat samarbejde er med til at sikre, at offentlige opgaver bliver løst bedst og billigst, så vi får mest muligt ud af hver enkelt skattekrone. I det perspektiv har Udbudsrådet med sine analyser og vejledninger en vigtig funktion, der giver os faglig og saglig viden om, hvad der er mest fordelagtigt at gøre. Det er til alles fordel, at ministeren vil afsætte penge til at Udbudsrådet kan forsætte det gode arbejde, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Lea Stentoft.

Ministeren vil i sit konkurrence-politiske udspil også styrke samarbejdet mellem offentlige myndigheder og private virksomheder blandt andet gennem en større vejledningsindsats. Og det er den helt rigtige vej at gå, fordi flere kommuner i dag mangler de fornødne kompetencer til det komplicerede juridiske udbudsområde. Dansk Byggeri opfordrer ministeren til at lade Udbudsrådet stå for at styrke vejledningsindsatsen.

- Der vil være god ræson i at styrke Udbudsrådets opgaver med en større vejledningsindsats, så vi sikrer, at kommunerne får hjælp til at gennemføre det bedst mulige udbud for alle involverede aktører. Det vil være helt naturligt at koncentrere det arbejde hos Udbudsrådet, som i dag har en stor viden på området, siger Lea Stentoft.

Det er dog endnu uvist, hvor langt ud i fremtiden ministeren vil forlænge Udbudsrådets levetid, samt hvor stor bevillingen bliver.

- Hvis Udbudsrådet skal have mulighed for at planlægge og udføre både store og små fagligt funderede analyser, så bør der sikres midler til mindst en treårig periode. Det er ikke fordrende for rådets arbejde og for analysernes kvalitet, at det ikke ved fra år til år, om det er købt eller solgt, siger Lea Stentoft.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.161