Håndværksmestrene fortjener respekt
De mange håndværksmestre, som skaber arbejdspladser og de mange svende, der bliver selvstændige er samfundets rygrad og er med til at sikre velfærdssamfundet
Derfor gælder det naturligvis om at skabe nogle fornuftige rammevilkår for virksomhederne.
Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i årets første udgave af Mester Tidende.
Chefredaktøren understreger, at de politiske og erhvervsmæssige rammevilkår skal optimeres, ligesom det er afgørende, at håndværksmestrene får optimeret virksomhedsdriften både på kontoret og på byggepladserne.
- Øget effektivitet og produktivitet øger lønsomheden og det kræver først og fremmest overblik og evne til at planlægge. Den opgave løser håndværksmestrene også og det kommer naturligvis samfundsøkonomien til gavn, skriver Mester Tidende på lederplads.
Driver væksten
- Danske håndværkere har en overordentlig veludviklet trang til at blive selvstændige. Drømmen om at få foden under eget bord og drive egen virksomhed ligger og lurer hos mange håndværkssvende.
Nogle får drømmen opfyldt, mens andre trods hårdt arbejde må sande, at der er en verden til forskel fra at være ansat og være en dygtig håndværker til at skulle lede en virksomhed og skaffe arbejde til de ansatte.
Den benhårde konkurrence om opgaverne gør det ikke lettere at starte op - med mindre man fra starten er klar til at dumpe priserne så voldsomt, at der stort set ikke er noget dækningsbidrag. Det er de barske realiteter i dagens Danmark, hvor væksten netop skal drives af driftige mennesker, der tør tage en risiko og investere en god del af deres fritid i at skabe nye virksomheder eller udvikle eksisterende.
Det skaber nye arbejdspladser og det er der hårdt brug for hvis begrebet velfærdssamfund overhovedet skal have en mening, skriver chefredaktør Klaus Tøttrup.