23948sdkhjf

Udlejning går mod mere småmateriel

Cramo har investeret massivt i håndværktøj og småmaskiner
Cramo har ladet sig inspirere af sit svenske søsterselskab og satser mere på håndværktøj og småmaskiner. Det ser ud til, at de danske håndværkere, byggefirmaer og entreprenører er klar til også at leje den type materiel, som der ellers er tradition for at eje i Danmark.

Strategien ligger i forlængelse af Cramos udbygning med flere udlejningsbutikker tæt på hvor kunderne færdes og arbejder, og produktchef Anders Gøthe fortæller, at kunderne har taget rigtigt godt imod de nye muligheder med et bredere udbud af håndværktøj og småmaskiner.

- For kunderne er det jo en god forretning at lade os investere i det absolut bedste udstyr på forskellige områder, og så selv fokusere på de arbejdsområder, man er dygtig til. Vi stiller topkvalitet af de bedste mærker til rådighed, og det betyder høj driftssikkerhed, men også at eksempelvis ergonomi, støjforhold og andre arbejdsmiljøforhold er optimale, så medarbejderne kan arbejde længere tid med håndværktøjet og dermed være mere effektive, siger Anders Gøthe.

Blandt de omfattende investeringer er større antal af bl.a. stavvibratorer, diverse typer bore- og skruemaskiner, vinkelslibere, borehamre, håndrundsave, forskellige former for el-, luft- og benzinhamre, støvsugere samt pumper og affugtere. I mange tilfælde er der indkøbt 15-20 enheder af samme værktøj og enkelte enheder er købt i helt op til 110 eksemplarer.

Store investeringer

Blandt kunderne til håndværktøj og småmateriel er Munck Forsyningsledninger a/s, som er en af Danmarks største forsyningsentreprenører.

- Vi har en fast samhandelsaftale med Cramo og benytter minigravemaskiner, trailere og dumpere, men også i stigende grad mindre udstyr som asfaltskærere og pumper, fortæller regionschef Per Vedel Brøndsted fra Region Sjælland hos Munck Forsyningsledninger.

- Vores samhandelsaftale betyder, at vi benytter Cramos afdelinger over hele landet, og kun hvis Cramo ikke kan levere, anvender vi andre udlejere, men det sker sjældent. Vi er meget tilfredse med fleksibiliteten og den servicemindedhed, som vi oplever hos Cramo og naturligvis med den portefølje af materiel, som Cramo er i besiddelse af.

- Vi har en del vedligeholdelsesaftaler med vore kunder. Eksempelvis betyder det, at vi skal rykke ud til opgaver for Københavns Energi indenfor en time døgnet rundt 365 dage om året. Hvis materiel bryder ned, så skal vi kunne skaffe erstatningsmateriel indenfor én til to timer, og det kan Cramo leve op til, bl.a. fordi deres afdelinger ligger geografisk godt fordelt. Vi oplever en god dialog og en løsningsorienteret indstilling, siger Per Vedel Brøndsted.

Cramo har investeret for et betydeligt millionbeløb i 2011, og der er planlagt yderligere betydelige investeringer i håndværktøj og småmateriel i 2012. Anders Gøthe understreger, at satsningen på småmateriel ikke sker på bekostning af udviklingen af større byggemaskiner og anlægsmateriel.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093