23948sdkhjf

Måleløsninger til solcelleanlæg

Buhl & Bønsøe har fået agenturet på italienske Microtronics, som udvikler og producerer måleløsninger til idriftsætning, diagnosticering og vedligehold af solcellesystemer
Med et agentur på produkter fra italienske Microtronics kan Buhl & Bøhnsøe bl.a. tilbyde måleløsninger til idriftsætning, diagnosticering og vedligehold af solcellesystemer.

Det gælder bl.a. et komplet solarimetersæt til idriftsætning og vedligehold af solcelleanlæg

Sættet består af solarimeter og testinstrument (opsamlingsenhed), som måler strålingsintensitet, solpanelernes temperatur og hældning samt AC og DC strøm på solcelleanlægget - alle sammen vigtige parametre i forhold til at beregne solcelleanlæggets effektivitet og virkningsgrad.

Solarimetret, sættets hovedinstrument, har som det eneste instrument af denne type to kontrolceller, og kan således både måle på solanlæg med monokrystallinske solceller, som er den mest udbredte i Danmark, samt amorf silicium solceller.

På displayet vises alle parametre realtime, herunder strålingsintensitet, paneltemperatur, omgivende lufttemperatur samt panelernes hældning, som er afgørende for udbyttet af solens stråler. Trådløs dataoverførsel overfører automatisk data fra solarimetret til testinstrumentet.

Såvel solarimeter som testinstrument har intern hukommelse og kan logge måledata over tid.

Beregning af virkningsgraden

For at kunne estimere solcelleanlæggets tilbagebetalingstid er kendskab til anlæggets virkningsgrad en vigtig faktor. Virkningsgraden udregnes ved at påmontere testenheden de medfølgende strømtænger, hvorved mængden af strøm, der kommer ind og ud af anlæggets inverter måles.

Virkningsgraden kan måles på op til tre faser på samme tid – med andre ord, analysatoren kan påmonteres op til seks strømtænger af gangen. Software til analyse af data og udarbejdelse af dokumentationsrapporter medfølger som en del af sættet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078