23948sdkhjf

Byggemand med 52 års erfaring fylder 70

En af byggebranchens ’grand old men’, Erik Svanemose, fylder 70 år
Med en ballast på 52 års erfaring fra ledende poster i dansk byggeri fylder arkitekt Erik Svanemose, der i dag som seniorkonsulent åbner døre for entreprenørselskaberne Adserballe & Knudsen, CG Jensen A/S og P-Plan samt projektudviklingsselskabet Momentum Research & Development, 70 år torsdag den 3. maj.

Dagens fejres med festreception på restaurant Bellahøj i morgen onsdag den 2. maj klokken 14 - 18.

Egentlig lå en karriere i byggebranchen slet ikke i kortene, da Erik Svanemose som femten-årig skulle vælge sin bane i livet. For faderen var kaptajn på verdenshavene, og i 1957 stævnede Erik Svanemose ud med hyre hos DFDS som messe- og salondreng på M/S Lemnos og M/S Argentina.

Et par år på langfart var nok, og i efteråret 1958 gik Erik Svanemose i land for sammen med Ivan Haagensen og Erik Hertz at starte "Melvis Rock Band", der med Erik Svanemose ved trommerne satte rock’n-roll på plakaten i Tivolis Dansetten og på førende dansesteder landet over.

Fra skibsdreng og musiker til tømrer, arkitekt og entreprenør Samtidig satte Erik Svanemose turbo på karrieren i byggeriet - først med mesteruddannelse til tømrersvend og bygningskonstruktør og siden til arkitekt med job på flere tegnestuer og ansvar for en stribe projekter i Spanien, Grønland, Sverige og Danmark.

Dermed var banen kridtet op, og i 1980 satte Erik Svanemose foden under eget bord med etablering af Byggeselskabet KSK i Roskilde, der over de følgende år med hundrede ansatte håndværkere gennemførte den indtil da største danske renoveringsentreprise af 1600 gårdhave huse i Albertslund, samt renovering af højhusbyggeriet " Brøndby Strand".

Nye lune facadeløsninger

I 1982 valgte Erik Svanemose at opløse firmaet til fordel for et job som salgs- og marketingschef i RS-koncernens håndværksselskab Ecoterm A/S, hvor Erik Svanemose over de følgende knap 16 år blandt andet sammen med Rockwool A/S var primus motor i udvikling og montage af pudsede og isolerede facadeløsninger.

Samtidig stod Erik Svanemose i den periode forrest i udvikling af? renoveringsløsninger med nedhejsning af præfabrikerede bade- og toiletrum i byfornyelsesejendomme i Frederiksberg og Københavns Kommune, han var med til at udvikle og implementere de første præfabrikerede glas- og altanløsninger, og han deltog som central spiller i forsøgsprojekter med etablering af ’multisjak’ og dagslysprojektet ’Prisme’.

’Byens Netværk’

I 1998 blev Erik Svanemose hentet til Skanska Jensen A/S – det senere Skanska Danmark A/S – hvor han som salgs- og marketingchef, blandt andet var med til at sætte partnering-modellen på byggeriet danske agenda.

Parallelt hermed banede Erik Svanemose som en af initiativtagerne vej for etablering af foreningen ’Center for Byrenovering’, der for første gang samlede byggeriets virksomheder om fælles videndeling - i dag er Erik Svanemose fast medlem af foreningens arrangementudvalg, og foreningen udgør under navnet ’Byens Netværk’ et centralt samlingspunkt for mere end 260 medlemmer fra alle grene af dansk erhvervsliv og byggeriets virksomheder.

Still going strong

Skanska holdt – de sidste år med visitkort fra Skanska Øresund - fast i Erik Svanemose helt frem til pensionsalderen kaldte i 2009.

Men alder er ingen hindring for Erik Svanemose, der efter nogle måneders jordomrejse med fru Theresia igen satte foden under eget bord som selvstændig seniorrådgiver for byggeriets virksomheder, og i dag bruger Erik Svanemose sit livslange netværk til som fast konsulent og rådgiver at åbne døre til opgaver for entreprenørselskaberne Adserballe & Knudsen A/S, CG Jensen A/S, P-Plan og Momentum Research & Development A/S.

Sideløbende med jobbene som rådgiver har Erik Svanemose dog valgt at skrue den ugentlig arbejdstid ned til fordel for fru Theresia, med hvem Erik Svanemose i år kan fejre 45 års bryllupsdag, samt familiens to døtre, fire børnebørn og to oldebørn.

Men tiden er alligevel knap, for fritidens timer er tæt besat med jagt og fiskeri, ugentlige gymnastik og dansetimer, kortklub og madklub samt – ikke mindst - store udlandsrejser, hvor Theresia og Erik Svanemose de seneste år som globetrottere har indtaget seks af klodens verdensdele fra Nord- og Sydamerika over Grønland og Europa til mellem- og fjernøsten, Australien, New Zealand og Afrika.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094