23948sdkhjf

Må betale erstatning for udlån af defekt byggehejs

Byggefirma dømt til at betale erstatning for at have udlånt en defekt byggehejs, som to medarbejdere styrtede ned fra
Hjælpsomhed kan koste dyrt. Det må et byggefirma, A, fra Aalborg sande efter en dom fra Vestre Landsret. Her er firmaet nemlig blevet dømt til at betale et andet nordjysk byggefirma, B, 365.000 kr. i erstatning for at have udlånt en defekt byggehejs, som to af B´s medarbejdere i juni 2005 styrtede ned fra og kom alvorligt til skade.

De to var begge sygemeldte i en længere periode, men fik alligevel i alt 365.000 kr. i løn af B, og det er de penge, som B senere nedlagde regreskrav om mod A. Et krav, som byretten i første instans afviste, men den afgørelse har landsretten nu omstødt. Byrettens begrundelse for frifindelsen af A var bl.a. andet, at dommeren ikke mente, at B havde lidt noget tab, fordi virksomhedens dækningsbidrag i 2005/2006 var stigende.

Langvarige sygefravær

Det mener landsretten ikke er tilstrækkeligt til at afvise erstatningskravet. B påstod, at der ikke i de to medarbejderes sygefravær er ansat andre folk, og derfor er deres manglende arbejde blevet udført af andre af virksomhedens ansatte, og derved er den samlede produktion blevet mindre.

Og den påstand får B medhold i. Landsretten lægger til grund, at der er tale om en produktionsvirksomhed. Desuden er der tale om langvarige sygefravær, og som følge heraf er der udført mindre arbejde i virksomheden, hvilket har ført til et tab.

Desuden hæfter dommerne sig ved en forklaring fra B´s statsautoriserede revisor, der begrunder stigningen i resultatet med en post på 3,4 mio. kr.

Dette beløb hidrører fra salg af en ejendom, og hvis ikke dette beløb var taget med i resultatet, ville det have været mindre i 2006 end i 2005, forklarede revisoren.

Den forklaring har landsretten også lagt vægt på, ligesom dommerne er enige om, at tabet har været på mindst de krævede 365.000 kr.

Så konklusionen er, at A skal betale B de 365.000 kr. i erstatning, ligesom A også skal betale sagsomkostninger for både by- og landsret med 78.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08