23948sdkhjf

2011: Ni dødsulykker i byggeriet

Fem af ni dødsulykker er sket som følge af fald fra stor højde, viser en foreløbig opgørelse over antallet af dødsulykker i byggeriet
Ni personer har mistet livet ved bygge- og anlægsarbejdet i Danmark i 2011, fremgår det af en opgørelse, som BAT-kartellet har foretaget. Til sammenligning omkom otte personer på danske byggepladser i 2010.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Fem af de ni dødsulykker er faldulykker fra stor højde. Der er to tilfælde af fald fra stillads eller arbejdsplatform, et fald fra en lift, et fald gennem et gammelt eternittag, mens der i et enkelt tilfælde var der tale om en kvindelig kontoransat, der faldt fire meter, fordi håndværkere ikke havde spærret en dør til et byggepladsområde.

I to tilfælde har der været tale om påkørsler. En anlægsarbejder blev dræbt ved motorvejsbyggeri, da han blev påkørt af en dumper, mens en håndværker blev ramt af en lastbil og slået ihjel, da han var på vej op fra et brødhul på en byggeplads.

Endelig er en elektriker dræbt, da han fik 380 volt strøm igennem sig, mens en mand blev fanget af flammer under arbejde på en lift, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078