23948sdkhjf

Få overblik over brandkravene

Ny håndbog fremmer forståelsen af brandkrav i byggeriet
Brandsikring af bygninger redder mange menneskeliv, og brandkravene er med god grund blevet skærpet de senere år. Men reglerne er indviklede og svære at oversætte til praksis, og det øger risikoen for fejl. Derfor udgiver Træinformation nu håndbogen 'TRÆ 66 Brandkrav'" som giver et hurtigt overblik med let forståelige illustrationer.

Det er vigtigt at få overblik over brandkravene. 43 personer omkom i 2011 ved brand i bygninger i Danmark. Det viser de seneste tal fra Beredskabsstyrelsen. Tallet har været stabilt de seneste 20 år og er en alvorlig påmindelse om, at brandsikring af bygninger kan være et spørgsmål om liv og død.

Med ikrafttrædelsen af Bygningsreglement 2010 (BR10) blev brandkravene til bygninger igen skærpet. Men reglerne er omfattende og komplicerede at finde rundt i, fordi der er 5 forskellige vejledninger til Bygningsreglementet.

Derfor udgiver Træinformation nu håndbogen "TRÆ 66 Brandkrav", der med let forståelige illustrationer gør det nemt og overskueligt for professionelle i byggeriet at sikre sig, at almindelige bygninger lever op til de gældende regler.

Materialer og konstruktioner

'TRÆ 66 Brandkrav" giver et unikt overblik, fordi den samler alle krav til en bygningskategori på ét sted. Eksempelvis er alle regler og krav til enfamiliehuse, række- og kædehuse samt sommerhuse og udhuse samlet under et, selvom brandkravene er defineret under flere forskellige kategorier i BR10. Desuden dækker håndbogen ikke alene lette materialer, som f.eks. træ, men alle konstruktioner og materialer i byggeriet. Dermed gør håndbogen det nemmere at sikre sig, at samtlige brandregler for konstruktioner og materialer i et givent byggeri er overholdt.

På illustrationerne i "TRÆ 66 Brandkrav" kan man direkte kan aflæse reglerne for brandsikring af bærende konstruktioner, ikke-bærende vægge, loft og tagkonstruktioner samt alle beklædninger på tag, væg, loft og gulv. Illustrationerne giver overblikket og reducerer behovet for lange og indviklede forklaringer.

Indviklede regler øger risiko for fejl

- Selvom langt de fleste i byggeriet har oprigtige intentioner om at leve op til brandkravene i Bygningsreglementet, så har mange vanskeligt ved at forstå reglerne og omsætte dem til praksis. Det øger risikoen for fejl både ved valg af materialer og ved udførelsen. Og så er der mange, som slet ikke ved, at vi i Danmark kan bygge træhuse op til 4 etager efter standardkravene i BR10, og at vi er blandt dem, der har de mest liberale beklædningsregler i Europa.

Det er baggrunden for at Træinformation udgiver håndbogen. Vi tror, den vil være en velkommen hjælp til at forstå et regelsæt, som de færreste har særlig megen erfaring med’, siger Bjarne Lund Johansen, direktør i Træinformation.

"TRÆ 66 Brandkrav" koster 132 kr. for medlemmer og 198 kr. for ikke-medlemmer af Træinformation (ekskl. moms) og kan købes i traeshop.dk

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079