23948sdkhjf

El-faget: Flere fagentrepriser, tak!

Løb ikke fra det sociale ansvar for lokale håndværkere og praktikpladser, lyder opfordring til bygherrer i Aarhus-området fra Dansk El-Forbund Østjylland og Tekniq-El-Aarhus
Der er gang i byggerierne i Aarhus for tiden. Aarhus Universitetshospital Skejby er blandt de største byggeopgaver.

Tekniq El-Aarhus og Dansk El-Forbund opfordrer til, at projekterne udbydes i passende fag-entrepriser, så lokale danske el-virksomheder har en chance for at byde ind på arbejdet.

- Vi ser også gerne, at der via de store byggeopgaver skabes flere praktikpladser i el-faget, således at 85 pct. af alle unge kan påbegynde en erhvervsuddannelse, da vi mangler tilgang til el-uddannelsen, meddeler Ervind F. Poulsen, afdelingsformand Dansk El-Forbund Østjylland, og Poul-Henning Vietz, formand Tekniq-El-Aarhus/Installatørernes brancheforening, samstemmende.

Tekniq-El-Aarhus og Dansk El-Forbund Østjylland frygter, at udenlandske håndværkere overtager de byggeopgaver, der er på vej i Aarhus-området – herunder arbejdet på Aarhus Universitetshospital Skejby.

Vi frygter endvidere, at udenlandske håndværkere via under-entrepenører vil florere i Aarhus-området. Vi håber ikke, Regionen og hermed Universitetshospitalet løber fra det sociale ansvar, lyder det fra formændene fra de to organisationer.

På lige vilkår

De to formænd kritiserer bl.a. Aarhus Universitetshospital Skejby for at udbyde licitationer i halvmilliards-etaper og mener, det er en stor fejl, da det afskærer mange lokale virksomheder fra at byde ind på arbejdet.

- Vi håber ikke, at Regionen fralægger sig sit ansvar ved at overlade det til entreprenører, der så igen entrerer med under-entreprenører og herved lader aben gå videre, så bygherrernes sociale ansvar på den måde fortoner sig, siger de to formænd.

- Der er masser af byggeri på vej i Aarhus-området. Vi vil gerne benytte anledningen til at gøre regionens politikere opmærksom på, at de udbud og det arbejde, der udbydes her i området, skal foregå under ordentlige og lige vilkår. Vi ser desuden gerne, at man udvælger danske virksomheder til opgaverne, virksomheder der tager del i det sociale ansvar omkring uddannelse, siger Ervind F. Poulsen og Poul-Henning Vietz.

- Vi påpeger det her for at modgå ulige konkurrence. Ud over at tage arbejde fra ledige elektrikere her i området, koster det samfundet og lokalområdet skattekroner, idet der kommer arbejdere fra andre områder/landsdele, der ikke betaler skat på lige fod med lokale/danske håndværkere. Det går i sidste ende ud over økonomien her i landet, slår Poul-Henning Vietz og Ervind F. Poulsen fast.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07