23948sdkhjf

Klæd huset på til klimaforandringen

Skalflex har udviklet nye systemer til at imødegå de problemer med fugt, som den øgede nedbørsmængde vil påføre husene
Skybruddet over København sidste år var måske en advarsel om de klimaforandringer, der venter os i de kommende år. Under alle omstændigheder vil det nok være en god idé at forberede vore huse og bygninger på en øget mængde nedbør.

Skalflex A/S i Viborg har derfor udviklet nye systemer til udbedring og forebyggelse af fugtproblemer. Systemerne kaldes under ét for Skalflex Fugtsikring, og konceptet består dels af en ny håndbog om fugtsikring af murværk, dels nye løsninger til de forskellige typer af fugtsikring, og dels en række nyudviklede produkter til opgaverne.

Skalflex Fugtsikring gør det muligt at ændre en fugtig kælder til en tør kælder i normal boligstandard, og systemerne giver primært beskyttelse mod højt grundvandsspejl, opstigende grundfugt og sidelæns indtrængende fugt. Løsningerne omfatter både indvendig og udvendig fugtsikring, ligesom der er systemer mod indtrængning af den radioaktive luftart, radon.

Fordelene ved en effektiv fugtsikring af huset er mange, fordi fugten har ødelæggende virkninger på stort set alle byggematerialer.

Fugtsikringen betyder således, at indeklimaet forbedres, og at risikoen for mug og skimmelsvamp mindskes. Kælderen bliver lettere og behageligere at benytte og kan få normal boligstandard. Hele husets værdi og levetid øges, og energiforbruget til opvarmning reduceres.

Stop fugt fra soklen

Blandt de tekniske nyheder i Skalflex Fugtsikring kan nævnes Skalflex Sokkelstop, som er et helt nyt system til at stoppe den opstigende fugt fra soklen og op i husets murvæk.

Skalflex Sokkelstop er en injektionscreme, der i en eksisterende mur kan skabe en såkaldt kemisk fugtmembran, som stopper fremtidig opstigende fugt. Skalflex Sokkelstop er derfor en helt ny mulighed i ældre huse, hvor der enten ikke findes et lag fugtstoppende murpap - eller hvor det er svært beskadiget.

Hele bogen "Skalflex Fugtsikring - Håndbog for fugtsikring af murværk indvendigt og udvendigt" kan downloades fra Skalflex´ hjemmeside. Produkterne kan købes over hele landet i byggemarkeder og tømmerhandler.

tøtte

Download håndbogen "Skalflex Fugtsikring - Håndbog for fugtsikring af murværk indvendigt og udvendigt" her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078