23948sdkhjf

Kulturminister vil udskifte sin benzinsluger

Kulturministerens ministerbil er blandt dem, der kører kortest på literen, men nu skal den skiftes, siger han.
Det har vakt massiv kritik fra miljøfolk, at flere ministre i S-R-SF-regeringen kører rundt i benzinslugere, mens de taler om grøn omstilling.

Men nu vil kulturminister Uffe Elbæk (R) skifte sin ministerbil for at få en mere klimavenlig model.

Det meddeler Kulturministeriet, efter at by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) tidligere mandag meddelte, at han vil udskifte sin Volkswagen Phaeton, der kun kører 7,6 kilometer på literen.

Kulturminister Uffe Elbæk vil udskifte sin Mercedes-Benz S320 L CDI årg. 2008, som kun kører 11,6 til 11,9 kilometer per liter.

Dermed ligger bilen i den tunge ende blandt ministerbilerne. Den ligger eksempelvis langt efter klimaminister Martin Lidegaards (R) BMW 520 D årg. 2008, der kører 19,6 kilometer per liter.

Ifølge Kulturministeriet vil Uffe Elbæks ministerbil blive udskiftet med en mere klimavenlig model i løbet af nogle måneder.

Ritzaus gennemgang af ministrenes bilpark viser, at knap hver tredje ministerbil får enten den laveste eller næstlaveste bedømmelse i Trafikstyrelsens officielle energimærkning.

Syv ud af de 23 biler har nemlig energimærke F eller G, fordi de sluger mindst en liter brændstof for hver 13,2 kilometer.

Ikke en eneste ministerbil får topkarakter, mens kun seks ministre har valgt en bil, der hører til i den gode ende af skalaen.

Den største benzinsluger bliver by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) kørt rundt i.

Carsten Hansen understreger dog, at bilen er et arvestykke fra VK-regeringen, og at han er i gang med at sondere markedet for en ny.

- Det har også sprunget mig i øjnene, at den kører så lidt på literen. Men vi er i gang med at se på det og har også lagt an til at få købt en ny bil, som kører langt mere på literen, forklarer Carsten Hansen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082