23948sdkhjf

Lave fastforrentede lån frister ikke flekslånere

De fastforrentede lån på 3,5 procent tages af låntagere, der i forvejen har lån med fast rente, viser nye tal.
De nye fastforrentede lån med en rente på 3,5 procent tiltrækker primært låntagere, der i forvejen har et fastforrentet lån og som blot lægger lånet om.

Flekslånerne holder derimod fast i deres nuværende lån med variabel rente, der aldrig har været lavere end nu.

Det fremgår af en oversigt fra Realkredit Danmark. Selskabet har rundet 1,2 milliarder kroner i udlån på de nye lån.

Godt 8 ud af 10, der har valgt et 3,5 procents lån, har valgt at lægge lån om. 14 procent har optaget det nye lån som et tillægslån.

- Dykker vi ned i vores tal, er det nærmest udelukkende omlægninger fra fast rente til fast rente. Det har været situationen i næsten 9 ud af 10 omlægninger, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Dermed er det kun en lille del af lånene, der kommer fra flekslånere, som er blevet fristet af den højere sikkerhed ved de fastforrentede lån.

Hos Realkredit Danmark er man ikke overrasket over den manglende interesse for at skifte lånetype.

Låntagerne har ikke hidtil vist nogen stor interesse for at gå væk fra de et-årige lån, selv om det har været anbefalet fra realkreditselskaberne.

Desuden er der fortsat tale om en stejl "rentekurve", så man ved skiftet til et fastforrentet lån både får højere ydelse, lavere afdrag og en højere restgæld.

- Dette kan en del låntagere forholde sig til, mens modydelsen i form af mindre risiko og en sikring af friværdien ved rentestigninger kan være sværere at kvantificere, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Hos Realkredit Danmark mener man, at tallet på de 1,2 milliarder kroner er så stort, at risikoen for en såkaldt indlåsning for låntagerne er blevet formindsket.

Indlåsningen sker, hvis for få investorer går med i den nye låneserie og dermed får stor indflydelse på kursen og prisen for låntageren, hvis han senere vil ud af lånet.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075